foto: EPA/Scanpix
Serbija plāno ziedot Čehijai 100 000 Covid-19 vakcīnas devu
Serbija plāno ziedot Čehijai 100 000 "Pfizer"/"BioNTech" Covid-19 vakcīnas devu.
Pasaulē
2021. gada 20. maijs, 10:21

Serbija plāno ziedot Čehijai 100 000 Covid-19 vakcīnas devu

Jauns.lv / LETA

Serbija plāno ziedot Čehijai 100 000 "Pfizer"/"BioNTech" Covid-19 vakcīnas devu, trešdien paziņoja Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjers, tviterī pateicoties par šo ziedojumu, to nosauca par "neticamu dāvanu".

Babišs pavēstīja par šo ziedojumu pēc tikšanās ar Serbijas prezidentu Aleksandaru Vučiču, kurš apmeklēja Prāgu trīs dienu vizītē.

Jau ziņots, ka Čehijas prezidents Milošs Zemans otrdien personīgi atvainojās Serbijai par atbalstu 1999.gadā notikušajai NATO bombardēšanai Serbijā un Kosovā.

"Vēlos lūgt Serbijas tautai piedošanu," sacīja Zemans, Prāgā tiekoties ar Serbijas pezidentu Aleksandru Vučiču. Serbijas prezidents pateicās Zemanam par šo paziņojumu.

1999.gadā. kad Zemans bija Čehijas premjerministrs, viņš atbalstīja NATO triecienus Dienvidslāvijai. Tagad viņš sacīja, ka tā bijusi psiholoģiska trauma, no kuras viņš gribējis atbrīvoties ar šo atvainošanos.

Čehija vēl gaida apmēram 80 000 Covid-19 vakcīnu devu, kuras šai valstij, izrādot solidaritātes žestu, solījušas ziedot Slovēnija, Austrija un Ungārija. Šo devu piegāde tagad ir gaidāma jūnija beigās.  

Čehija iepriekš bija noraidījusi Eiropas Savienības (ES) plānu vakcīnu sadalei, tāpēc tā netika iekļauta jaunā vakcīnu devu pārdalē.

Čehijā, kur ir 11 miljoni iedzīvotāju, līdz šim ir izmantoti 4,3 miljoni Covid-19 vakcīnu devu. Pilnīgi vakcinēti ir vairāk nekā 1,1 miljons cilvēku.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās