foto: AFP/Scanpix
Bundestāgs atbalsta ierobežojumu atvieglošanu vakcinētajiem cilvēkiem
Policijas patruļa Ķelnē.
Pasaulē
2021. gada 6. maijs, 17:10

Bundestāgs atbalsta ierobežojumu atvieglošanu vakcinētajiem cilvēkiem

Jauns.lv / LETA

Vācijas parlamenta apakšpalāta Bundestāgs ceturtdien atbalstījis vairāku ierobežojumu atcelšanu personām, kas ir vakcinējušās pret jauno koronavīrusu vai to pārslimojušas.

Ja arī parlamenta augšpalāta Bundesrāts piektdien apstiprinās jaunos noteikumus, tie varētu stāties spēkā jau šajā nedēļas nogalē.

Jaunie noteikumi paredz, ka cilvēki, kas ir vakcinējušies pret jauno koronavīrusu vai to pārslimojuši, var tikties neierobežotā skaitā savā starpā, un neierobežotā skaitā var tikties ar personām, kas nav vakcinējušās.

Valdošās koalīcijas partijas, opozīcijā esošie "zaļie" un galēji kreisā partija "Die Linke" ("Kreisie") atbalstīja jaunos noteikumus, bet Brīvo demokrātu partija (FDP) no balsošanas atturējās. Eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) balsoja pret.

Vakcinācijas kampaņa Vācijā uzņem tempu, un koronavīrusa izplatības temps samazinās.

Roberta Koha institūta publiskotie dati liecina, ka trešdien 24 stundu laikā reģistrēto jauno Covid-19 gadījumu skaits sarucis par 19% līdz 18 034, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

Vācijā pret jauno koronavīrusu pilnībā vakcinēti jau vairāk nekā 8% iedzīvotāju, bet vairāk nekā 30% saņēmuši vismaz pirmo Covid-19 vakcīnas devu. Vācijā katru dienu tagad tie izlietotas vismaz miljons Covid-19 vakcīnu devu.

Tikmēr slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās pandēmijas ietekme vēl ir stipri jūtama. Otrdien intensīvās terapijas nodaļās ārstējās gandrīz 5000 Covid-19 pacientu. Taču intensīvās terapijas nodaļu ārstu asociācijas vadītājs Gernots Markss pauda cerību, ka mēneša beigās šādu pacientu skaits varētu strauji samazināties.

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns atbalstījis ierosinājumu ļaut vakcinēties ar "AstraZeneca" vakcīnu visiem cilvēkiem, kas vēlas vakcinēties.