Igaunija izdos Ukrainai savu pilsoni, kas Donbasā karojis separātistu pusē
Igaunijā aizturētais Vladimirs plānojis Luganskā pievienoties separātistu vienībām, kas karo pret Ukrainas varas iestādēm.
Pasaulē
2015. gada 12. augusts, 12:20

Igaunija izdos Ukrainai savu pilsoni, kas Donbasā karojis separātistu pusē

Jauns.lv

Igaunijas Harju apriņķa tiesa ir nolēmusi izdot Ukrainai Igaunijas pilsoni, kurš var būt piedalījies kaujās Ukrainas austrumos prokrievisko separātistu pusē, trešdien ziņo laikraksts “Eesti Paevaleht”.

Laikraksts atzīmē, ka tas ir pirmais šāds gadījums Igaunijas tiesvedības vēsturē.

Izdodamā pilsoņa vārds ir Vladimirs, bet viņa uzvārds netiek izpausts.

Laikraksts ziņo, ka Igaunijas drošības policija februārī aizturēja 34 gadus veco Vladimiru uz valsts robežas Narvas pilsētā, kad viņš mēģināja ar autobusu izbraukt no Igaunijas uz Krieviju, lai tālāk dotos uz Lugansku Austrumukrainā. Pārmeklējot aizturēto, pie viņa atrada civilā lietošanā aizliegtus ieročus un munīciju. Vladimirs plānojis Luganskā pievienoties separātistu vienībām, kas karo pret Ukrainas varas iestādēm.

Vladimirs 2014.gadā divreiz bija apmeklējis Lugansku, katru reizi uzturoties tur vienu mēnesi. "Viņš abas reizes pievienojās bruņotajiem formējumiem, kas darbojas Luganskas reģionā un kuru darbība saskaņā ar datiem, kas saņemti no Ukrainas, bija vērsta uz teroristisku noziegumu izdarīšanu pret Ukrainas valsti,” paskaidroja Igaunijas valsts prokuratūras vadošais prokurors Stevens Hristo Evestuss.

Saskaņā ar prokuratūras informāciju Vladimirs piedalījies aizturēto apsargāšanā un konvojēšanā, “bet nav izslēgts, ka viņš piedalījies arī kaujas darbībās”.

Vladimirs agrāk bijis saukts pie atbildības par gājēja nogalināšanu ielas konfikta gaitā, bet aizbēdzis no Igaunijas un iestājies Francijas ārzemnieku leģionā. Viņa izdarīto likumpārkāpumu sarakstā ir arī automobiļa vadīšana narkotiska reibuma stāvoklī.

BNS /Foto:  Vida Press