foto: Shutterstock
Navaļnijs plāno sūdzēt tiesā koloniju – viņam lasīšanai netiek sarūpēts Korāns
Viņš arī piebildis, ka Korāna lasīšana un izprašana viņam palīdzēs kā kristietim.
Pasaulē
2021. gada 13. aprīlis, 17:05

Navaļnijs plāno sūdzēt tiesā koloniju – viņam lasīšanai netiek sarūpēts Korāns

Jauns.lv

Turpinot sociālajā tīklā “Instagram” ziņot par savām gaitām ieslodzījumā, Krievijas prezidenta Vladimira Putina skaļākais kritiķis Aleksejs Navaļnijs paziņojis, ka iesūdz tiesā labošanas koloniju Pokrovā, kurā pašlaik atrodas.

“Kurš gan būtu domājis, ka pirmo reizi tiesā savu koloniju iesūdzēšu Korāna dēļ. Jā, jā – ne jau tādēļ, ka pie manis nelaiž ārstu (mana bada streika iemesls), ne jau kolonijā valdošo apstākļu dēļ, bet gan islāma svētās grāmatas dēļ,” teikts jaunākajā opozicionāra sociālo tīklu ierakstā.

“Lieta tāda, ka man nedod Korānu. Un tas man “besī”. Kad mani iesēdināja, es sastādīju sarakstu ar lietām, kuras darīšu, lai sevi pilnveidotu. Viens no punktiem bija dziļi iepazīt un izprast Korānu,” piebilsts ierakstā.

"Ārstu alianses" vadītāja pie Navaļnija kolonijas pieprasa opozicionāram ārstēšanu

gallery icon
20

Navaļnijs interesi par islāmu skaidro ar vēlmi turpmāk spēt piedalīties diskusijā par šo reliģiju un musulmaņiem, vienlaikus saprotot, par ko runā, nevis kā “99% citu, kuri par to neko nesaprot”.

Viņš arī piebildis, ka Korāna lasīšana un izprašana viņam palīdzēs kā kristietim.

Grib studēt Korānu, lai iepazītu islāmu

“Es pat cerēju, ka mācīšos viņu no galvas. Taču izrādījās, ka tas ir teju neiespējami. Kaut cik nopietna šī teksta izpēte var notikt tikai arābu valodā. Kā es to šeit iemācīšos? Vienīgais variants ir nopirkt 2-3 Korāna sējumus ar dažādu speciālistu komentāriem un rūpīgi lasīt. Bet! Manā “draudzīgajā koncentrācijas nometnē” ienīst grāmatas. Es šeit ierados pirms mēneša un atvedu kaudzi grāmatu. Un pasūtīju kaudzi grāmatu. Bet man nebija ne jausmas, ka visas grāmatas šeit ir jāpārbauda, lai “izķertu” ekstrēmistiskus avotus. Tas aizņem trīs mēnešus,” par situāciju stāsta Navaļnijs.

“Jūs Korānu pārbaudīsiet uz ekstrēmismu? Tas ir stulbi un nelegāli,” savā tekstā kolonijas vadību uzrunā Kremļa opozicionārs.

Krievijā aiztur Navaļnija atbalstītājus, kuri protestē pret Maskavas tiesas spriedumu

Krievijas policija otrdien aizturēja vairāk nekā 1050 cilvēku demonstrācijās, kas tika rīkotas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija atbalstam, pavēstīja nevalstiskā organizācija ...

gallery icon
45

“Jau mēnesi šādi diskutējam. Esmu uzrakstījis kārtējo iesniegumu priekšniekam un vēršos arī tiesā. Nu, cik var ciest! Es tagad pat savu Korānu nevarēšu palasīt? Turklāt tagad, badastreika 13. dienā, esot izsalkušam, man ir ļoti filozofisks noskaņojums. Ja par tiesībām lasīt ir jātiesājas, tad es tiesāšos,” piebilst Navaļnijs.

Jau ziņots, ka 44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts šī gada 17. janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā, pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis, kas šīs apsūdzības ir noraidījis.

Federālais Sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014. gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa februārī to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

ASV un Eiropas Savienība (ES) ir piemērojušas sankcijas Krievijas pilsoņiem un iestādēm saistībā ar Navaļnija lietu.