foto: AP/Scanpix
Baidena suns atkal iekampis cilvēkam
Baidenu suns Meidžors
2021. gada 31. marts, 20:28

Baidena suns atkal iekampis cilvēkam

Jauns.lv

ASV prezidenta Džo Baidena trīs gadus vecais suns Meidžors jau atkal nokļuvis ziņu virsrakstos pēc tam, kad jau otro reizi mēneša laikā iekodis cilvēkam, raksta "The Guardian". Šoreiz vācu aitu suns iekampis kādam pastaigas laikā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Baidena divi vācu aitu suņi Meidžords un Čemps, kuri šī gada janvārī kopā ar Baidenu pāri bija ievākušies Baltajā namā, marta sākumā atgriezušies ģimenes mājās Delavērā pēc tam, kad Meidžors iekodis vienam no Baltā nama apsargiem.

Pagājušajā nedēļā abi suņi atgriezušies Baltajā namā, bet nu noticis vēl viens incidents.

foto: REUTERS/SCANPIX
Baidenu suņi Meidžors un Čemps

Saskaņā ar prezidenta kundzes Džilas Baidenas preses sekretāra Maikla Larosas teikto, Meidžors pirmdien kādam iekampis pastaigas laikā. Baltā nama medicīnas personāls šo cilvēku apskatījis, bet nekādi ievainojumi netika konstatēti, un šis cilvēks varējis turpināt darbu.

Tikmēr par vēl vienu ķibeli, ko sastrādājis viens no suņiem, tviterī ziņo arī reportiere Ketrīna Vatsone, norādot, ka viens no suņiem nokārtojies uz grīdas pie peldbaseina, bet nav skaidrs, kurš no suņiem šoreiz bijis palaidnīgs.

Pēc pirmā incidenta Baidens sacīja, ka Meidžors būtībā ir ļoti jauks suns, bet, staigājot pa Balto namu, aiz stūra pēkšņi uzradies cilvēks, kuru viņš īsti neesot pazinis, tāpēc sevi aizstāvējis.

foto: AP/Scanpix
Baidenu suņi tiek staidzināti Baltā nama dārzā

Zināms, ka Meidžoru Baidenu ģimene adoptēja no Delavēras dzīvnieku patversmes 2018.gadā, savukārt otrs suns Čemps ienāca Baidenu ģimenē 2008. gadā, kad viņš Baraka Obamas laikā bija viceprezidents. Baidena sieva Džila toreiz apsolīja viņam pēc vēlēšanām uzdāvināt suni.

ASV pirmā lēdija Džila Baidena sarunu šovā "The Kelly Clarkson Show" atklāja, ka ar prieku iekārtojusi suņus Baltajā namā, tomēr tas nav nācies viegli. "Viņiem jābrauc ar liftu, pie kā viņi nav pieraduši. Viņi dodas pastaigās pa Dienvidu zālāju, kur viņus vēro daudz cilvēku. Tas ir tas, ar ko man ir jānodarbojas - viņi jāsagatavo un jānomierina."

Džo Baidens ar dēlu Hanteru un sievu Džilu

gallery icon

Baidena kundze norādīja, ka vienīgā aizliegtā vieta suņiem esot mēbeles, tomēr šad tad viņa pieķērusi Meidžoru dīvānā.