foto: Instagram @navalny
"Es tomēr negribētu šķirties no labās kājas!" Navaļnijs ironizē, ka kļūs par pirātu ar koka kāju
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Pasaulē
2021. gada 26. marts, 23:30

"Es tomēr negribētu šķirties no labās kājas!" Navaļnijs ironizē, ka kļūs par pirātu ar koka kāju

Jauns.lv

Ieslodzījumā esošais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kurš cieš stipras muguras sāpes, kā arī nespēj pie zemes pielikt labo kāju, sociālajā tīklā "Instagram" ziņo, ka nesaņem ārstēšanu un ironizē, ka kļūs par pirātu ar koka kāju.

"Reiz Mihails Hodorovskis, kurš izcieta 10 gadus cietumā, man teica: "Tur galvenais ir nesaslimt. Neviens tevi neārstēs. Ja nopietni saslimsi - nomirsi". Jebkurš ieslodzītais jums apstiprinās to pašu, kā arī noteikti pievienos stāstu no personīgās pieredzes," teikto iesāk Navaļnijs. 

Viņš stāsta, ka kādam ieslodzītajam bijis apendicīts. Vīrietis cietis stipras sāpes un lūdzis, lai viņu aizved uz slimnīcu. Tas esot izdarīts tikai tad, kad "kļuvis zaļš" un sācis zaudēt samaņu. 

"Notika tāda nepatīkama lieta - stipri sāka sāpēt mugura. Ne saliekties, ne iztaisnot," par savu veselības problēmu raksta Navaļnijs. 

Viņš skaidro, ka tie, kas sekoja viņa tiesas sēdēm, varēja pamanīt, ka viņš nekad nesēdēja "akvārijā", bet stāvēja vai staigāja. "Tāpēc, ka es varēju vai nu staigāt, vai nu gulēt. Es par to klusēju," raksta opozicionārs. Viņš pieļauj, ka pie vainas esot nervs. "Tas nav patīkami, bet no tā nemirst, jo to var ārstēt. Bet viņi neārstē! Izkāpt no gultas ir ļoti grūti un sāpīgi. Viņi pieņem sūdzības, bet neko nedara. Pirms nedēļas cietuma ārsts uz mani paskatījās un sāka dot ibuprofēnu, bet diagnozi es tā arī nezinu."

Viņš raksta, ka sāpes no muguras ejot uz labo kāju. Ar ironiju viņš teic: "Es tomēr esmu pieradis pie savas labās kājas, negribētu no tās šķirties. No otras puses, ja dzīve dod jums citronus, pagatavojiet limonādi. Es jau varu iedomāties, kā staigāšu ar stilīgu spieķi. Tajā paslēpšu asmeni. Bet varbūt staigāšu ar kruķi. To varēšu pārvērst par nāvējošu ieroci".

Navaļnijs ironizē, ka varētu kļūt par pirātu. "Ar koka kāju! Piekrītu, tas būs forši. Es tikai nezinu, kur dabūt pirātu papagaili uz pleca. Varbūt viņi lidos pāri mūsu zonai, tad es vienu noķeršu." 

Navaļnijam šonedēļ ieslodzījumā pasliktinājās veselība. 

"Viņam sāka nefunkcionēt kāja. Līdz tam viņam ilgi sāpēja mugura. Piektdien Alekseju izmeklēja vietējais neirologs, pirmdien viņam iedeva divas ibuprofēna [pretsāpju līdzeklis] tabletes, un viss. Viņš, protams, pēc tām nejutās diži labāk," iepriekš "Meduza" pauda Navaļnija advokāte Olga Mihailova.

Viņa norādīja, ka opozicionāra advokāti atrodas netālu no kolonijas, bet iekšā viņus nelaiž, aizbildinoties ar ieslodzījumu vietas režīma nosacījumiem.

Tikmēr Krievijas cietuma mediķi uzskata, ka ieslodzītā opozicionāra Alekseja Navaļnija veselības stāvoklis ir apmierinošs, pavēstīja Federālā Sodu izpildes dienesta (FSIN) Vladimiras apgabala struktūras preses dienests.

"24.martā FSIN Vladimiras apgabala iestādēs pēc notiesāto lūguma notika medicīniskās pārbaudes, notika arī notiesātā Navaļnija pārbaude. Pārbaudes rezultātos viņa veselības stāvoklis tika atzīts kā stabils, apmierinošs," ceturtdien preses birojā pavēstīja žurnālistiem.