Pasaulē
2021. gada 17. marts, 16:10

Slepkava bez dvēseles, kurš drīz samaksās par izdarīto: Baidens pārsteidz ar asām replikām par Putinu

Jauns.lv

ASV prezidents Džo Baidens intervijā medijam ABC atklāti pauda, ka uzskata Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par "slepkavu", atsaucoties uz savu pieredzi sarunās ar Kremļa saimnieku.

Iepriekš ierakstītā intervijā ar ABC ziņu diktoru, žurnālistu un bijušo Baltā nama komunikācijas direktoru Džordžu Stefanopolisu, Džo Baidens atsaucies uz kādreizējā ASV prezidenta Džordža Buša teikto, ka, ieskatoties Putinam acīs, viņš saskatījis dvēseli.

"Esmu ar viņu [Putinu] ticies. Es nedomāju, ka viņam ir dvēsele," kategorisks bija Baidens.

Intervija tika translēta laikā, kad klajā nāca ASV izlūkošanas struktūrvienību publicētais ziņojums par Krievijas Federācijas centieniem ietekmēt 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanas.

Ziņojumā aprakstīti Krievijas mēģinājumi (tostarp kiberuzbrukumu veidā) kaitēt Džo Baidena kampaņai, tādējādi mēģinot panākt, lai Donalds Tramps tiek pārvēlēts.

Spilgti kadri no prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonijas 2021.gada 20.janvārī

Trešdien Kapitolijā aizvadīta jaunā ASV prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonija. Šī bija 59.prezidenta inaugurācijas ceremonija ASV vēsturē, un Baidens kļuvis ...

gallery icon
44

"Mēs viens otru saprotam"

Uz jautājumu, vai viņš uzskata, ka Putins ir “slepkava”, Baidens intervijā atbildējis: "Jā, es tā uzskatu."

“Viņš par izdarīto samaksās, to jūs redzēsiet drīz,” vēl piebilda ASV prezidents.

Baidens sarunā ar ABC atsaucās uz kādreizējo tikšanos ar Vladimiru Putinu, kuras laikā viņš ilggadējam Kremļa saimniekam it kā pateicis, ka viņam neesot dvēseles.

"Mēs viens otru saprotam," Baidenam tolaik pateicis Putins.

Otrdien publicētajā ASV dienestu ziņojumā apgalvots, ka Krievija centusies iejaukties 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanās ar apjomīgu sociālo mediju ietekmes kampaņu, kas līdzinājusies 2016. gadā izvērstajām aktivitātēm, informē britu medijs "Independent".

Tikko kā atslepenotajā ziņojumā arī pausts, ka ar Ukrainu saistītas personas, kurām ir bijusi saikne arī ar Krievijas izlūkdienestiem, izmantoja ietekmīgas ASV pārstāvošas personas un plašsaziņas līdzekļus, lai izplatītu ziņojumus par Baidena ģimenes iespējamām koruptīvām darbībām Ukrainā.

Melānija un Donalds Trampi prezidenta Džo Baidena inaugurācijas dienā ierodas Floridā

gallery icon
8

Saskaņā ar ziņojumu, nesenās 2020. gada kampaņas mērķis bijis “nomelnot prezidenta Baidena kampaņu un Demokrātisko partiju, tādējādi atbalstot bijušo prezidentu Trampu, graujot sabiedrības uzticību vēlēšanu procesam un šķeļot ASV sabiedrību”.

Intervijā ar ABC Baidens teica, ka janvārī sarunas laikā brīdinājis Putinu par iespējamu reakciju no ASV puses.

“Viņš maksās par to,” teica Baidens. "Mums bija gara saruna... un es teicu: "Es tevi pazīstu un tu mani pazīsti. Ja es konstatēšu, ka tas ir noticis [iejaukšanās vēlēšanās], tad esi gatavs.""

"Independent" atgādina, ka vēl 2017. gadā jautājumu par to, vai Vladimirs Putins uzskatāms par slepkavu, saņēma arī toreizējais prezidents Donalds Tramps.

“Fox News” pārstāvim Bilam O'Railijam Tramps toreiz atbildējis, ka ciena Putinu un teicis: "Ir daudz slepkavu. Tu domā, ka mūsu valsts sirdsapziņa ir pilnībā tīra?"