foto: EPA/Scanpix
Austrālija lūdz ES nodrošināt Papua-Jaungvinejai miljonu vakcīnas devu
Austrālija pati no saviem krājumiem Papua-Jaungvinejai dāvinās 8000 "AstraZeneca" vakcīnas devu.
Pasaulē
2021. gada 17. marts, 13:29

Austrālija lūdz ES nodrošināt Papua-Jaungvinejai miljonu vakcīnas devu

Jauns.lv / LETA

Austrālija trešdien pavēstīja, ka oficiāli lūgs Eiropas Savienībai (ES) un uzņēmumam "AstraZeneca" piešķirt miljonu vakcīnas devu, lai Kanbera varētu palīdzēt Papua-Jaungvinejai cīņā ar Covid-19 uzliesmojumu, kas kļūst arvien nopietnāks.

Austrālija pati no saviem krājumiem Papua-Jaungvinejai dāvinās 8000 devu, sacīja Austrālijas premjerministrs Skots Morisons.

No nākamās nedēļās tiks sākta "pirmo līniju" veselības aprūpes darbinieku vakcinācija.

Morisons pauda cerību, ka ES ievēros savu apņemšanos nepieļaut "vakcīnu protekcionismu" un nodrošinās, ka vakcīnas tiek tiem, kam tās ir nepieciešamas visvairāk.

"Mēs par tām esam noslēguši līgumus. Mēs par tām esam samaksājuši, un mēs gribam redzēt, ka šīs vakcīnas nonāk šeit, lai mēs varētu atbalstīt savu tuvāko kaimiņu," žurnālistiem Kanberā sacīja premjers. "Es sagaidu un ceru uz sadarbību ar Eiropu šajā jautājumā."

Papua-Jaungvinejas premjerministrs Džeimss Marape vēl pirmdien brīdināja, ka valstī tiek pieredzēts straujš inficēšanās gadījumu pieaugums.

Situācija var pasliktināties tādā mērā, ka inficēts būs "aptuveni viens no trim vai četriem" iedzīvotājiem, brīdināja premjers.