Pasaulē
2021. gada 9. marts, 09:00

Baidena suņi pēc "agresīva incidenta" pametuši Balto namu

Jauns.lv

ASV prezidenta Džo Baidena divi vācu aitu suņi Meidžords un Čemps, kuri šī gada janvārī kopā ar Baidenu pāri bija ievākušies Baltajā namā, pagājušajā nedēļā atgriezušies ģimenes mājās Delavērā pēc tam, kad Meidžors izrādījis agresīvu uzvedību, raksta CNN.

Meidžoru Baidenu ģimene adoptēja no Delavēras dzīvnieku patversmes 2018.gadā. Kā norāda CNN, suns iekodis vienam no Baltā nama apsardzes darbiniekiem. Traumu smagums nav zināms, bet, kā saprotams, incidents bijis pietiekami nopietns, jo abi suņi aizvesti.

foto: VIA REUTERS
Baidens kopā ar Meidžoru viņa adoptēšanas dienā 2018.gadā

Baltais nams pagaidām nekādus komentārus par notikušo nav sniedzis.

Meidžors bija pirmais no patversmes adoptētais suns, kurš dzīvojis Baltajā namā.

CNN no iekšējiem avotiem Baltajā namā noskaidrojis, ka trīs gadus vecais Meidžors nereti bijis nemierīgs, lecis virsū personālam, rējis un rādījis zobus. Otram Baidenu sunim Čempam ir jau aptuveni 13 gadu, tāpēc viņš vecuma dēļ fiziski ir daudz lēnāks.

foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Baidenu suns Čemps

Čemps ienāca Baidenu ģimenē 2008. gadā, kad viņš Baraka Obamas laikā bija viceprezidents. Baidena sieva Džila toreiz apsolīja viņam pēc vēlēšanām uzdāvināt suni.

Vēl pagājušajā mēnesī ASV pirmā lēdija Džila Baidena sarunu šovā "The Kelly Clarkson Show" atklāja, ka ar prieku iekārtojusi suņus Baltajā namā, tomēr tas nav nācies viegli. "Viņiem jābrauc ar liftu, pie kā viņi nav pieraduši. Viņi dodas pastaigās pa Dienvidu zālāju, kur viņus vēro daudz cilvēku. Tas ir tas, ar ko man ir jānodarbojas - viņi jāsagatavo un jānomierina." Baidena kundze norādīja, ka vienīgā aizliegtā vieta suņiem esot mēbeles, tomēr šad tad viņa pieķērusi Meidžoru dīvānā.

Džo Baidena un viņa tuvāko cilvēku prieks pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas

Demokrātu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Džo Baidens pēc uzvaras vēlēšanās aicināja uz vienotību valstī un apsolīja jaunu dienu Amerikai.

gallery icon
19

Zināms, ka Džo Baidens šobrīd devies divu dienu vizītē uz Vašingtonu un Kaliforniju, lai tur apmeklētu militārās bāzes. 

Gadiem ilgo tradīciju Baltajā namā ievākties kopā ar mājdzīvniekiem bija lauzis iepriekšējais ASV prezidents Donalds Tramps.