foto: AP/Scanpix
Navaļnija sabiedrotais vīlies Rietumu sankcijās un vēlas stingrāku vēršanos pret Krievijas oligarhiem
Viens no Alekseja Navaļnija tuvākajiem sabiedrotajiem Leonīds Volkovs (pa kreisi) mudina noteikt sankcijas Krievijas galvenajiem oligarhiem.
Pasaulē
2021. gada 3. marts, 10:11

Navaļnija sabiedrotais vīlies Rietumu sankcijās un vēlas stingrāku vēršanos pret Krievijas oligarhiem

Jauns.lv / LETA

Rietumiem ir jānosaka sankcijas Krievijas galvenajiem oligarhiem, intervijā ziņu aģentūrai AFP mudināja viens no Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija tuvākajiem sabiedrotajiem Leonīds Volkovs, norādot, ka ar patlaban noteiktajām sankcijām nav pietiekami.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš arī pauda cerību, ka šogad gaidāmajās Krievijas parlamenta vēlēšanās Navaļnija pretkorupcijas kustībai izdosies sakaut "vismaz 60 līdz 70" prezidenta Vladimira Putina partijas "Vienotā Krievija" deputātus.

Ļaudis Krievijā dodas ārā, lai iedegtu lukturīšus un sveces Navaļnija atbalstam

gallery icon
30

Eiropas Savienības (ES) sankcijas, kas noteiktas Navaļnija ieslodzīšanā iesaistītām četrām Krievijas amatpersonām, ir "labs solis uz priekšu", bet ar to "nav pietiekami", sacīja opozicionāra sabiedrotais, kas pārrauga Navaļnija politisko kampaņu visā Krievijā.

Arī Vašingtona otrdien noteica sankcijas septiņām Krievijas valdības amatpersonām, signalizējot par Džo Baidena administrācijas stingrāko kursu.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30

"Tas, kas varētu radīt reālas sviras pret Putinu, ir sankciju noteikšana viņa oligarhu tuvākajam lokam," sacīja Volkovs.

Viņš atzina, ka ir "stipri vīlies" par ES augstā ārlietu pārstāvja Žuzepa Borela izteikumiem, ka sankcijas tiek vērstas pret cilvēkiem, kas ir "tieši saistīti" ar Navaļnija aizturēšanu. Kā norādīja Volkovs, arī Putinam tuvie oligarhi ir saistīti.

Krievijā aiztur Navaļnija atbalstītājus, kuri protestē pret Maskavas tiesas spriedumu

Krievijas policija otrdien aizturēja vairāk nekā 1050 cilvēku demonstrācijās, kas tika rīkotas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija atbalstam, pavēstīja nevalstiskā organizācija ...

gallery icon
45

"Tur ir ļoti skaidra sasaiste, un mēs darīsim visu, ko spējam, lai pārliecinātu Eiropas politiķus, ka šāda sasaiste pastāv," viņš uzsvēra.

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Aleksejs Navaļnijs no Berlīnes dodas uz Maskavu

Maskavas Vnukovas lidostā svētdien pastiprināti drošības pasākumi pirms gaidāmās opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atgriešanās Krievijā.

gallery icon
21

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) februārī pieprasīja Navaļniju atbrīvot, jo saskata viņa veselības un dzīvības apdraudējumu. Taču Krievijas valdība noraidīja ECT prasību, nodēvējot to par nelikumīgu jaukšanos Krievijas iekšējās lietās.

Kā ziņots, Navaļnijam pērnā gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

Navaļnija atbalstītāju protesti daudzviet Krievijā 23. janvārī

Krievijā sestdien vairāk nekā 60 pilsētās plānoti protesti apcietinātā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam.

gallery icon
85

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās