foto: REUTERS/SCANPIX
ASV ar Covid-19 mirušo skaits pārsniedz pusmiljonu
Pasaulē
2021. gada 23. februāris, 08:59

ASV ar Covid-19 mirušo skaits pārsniedz pusmiljonu

Jauns.lv / LETA

ASV ar Covid-19 mirušo skaits kopš pandēmijas sākuma ir pārsniedzis pusmiljonu, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes pirmdien publicēti dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar Covid-19 mirušo skaits ASV pirmdien pieauga līdz 500 071 cilvēkam. Tas ir divreiz lielāks nekā Brazīlijā, kura ir otrajā vietā pasaulē pēc Covid-19 upuru skaita.

Ar Covid-19 mirušo skaits ASV janvāra vidū bija pārsniedzis 400 000 robežu. 

Covid-19 upuru piemiņai izveido mākslas instalāciju "Amerikā: kā gan tas varēja notikt"

gallery icon
20

Jaunu inficēšanās gadījumu skaits tagad samazinās, bet nāves gadījumu skaits turpina pieaugt. Ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits ASV pārsniedzis 28 miljonus.

ASV prezidents Džo Baidens pirmdien ceremonijā Baltajā namā pieminēja ar Covid-19 mirušo pusmiljonu amerikāņu, kā arī lika nolaist karogus pusmastā pie Baltā nama un federālajām ēkām, kā arī pie ASV vēstniecībām visā pasaulē.

Ceremonijā, kurā aizgājēji tika pieminēti ar klusuma brīdi un 500 sveču iedegšanu pie Baltā nama, piedalījās Baidens ar kundzi Džilu un viceprezidente Kamala Harisa ar vīru Dagu Emhofu.

"Es zinu, kā tas ir," Baidens teica televīzijas uzrunā, atsaucoties uz savas ģimenes traģēdijām.

Baidens televīzijas kameru priekšā saņem vakcīnas pirmo devu

gallery icon
13

"Es aicinu visus amerikāņus pieminēt tos, kurus esam zaudējuši (..) Es arī aicinu mūs rīkoties, saglabāt modrību, turpināt sociālu distancēšanos, valkāt maskas, vakcinēties." 

"Mēs kā nācija nevaram un nedrīkstam ļaut tam turpināties. Mums jācīnās pret to kopā kā vienai tautai, kā Amerikas Savienotajām Valstīm."

Covid-19 pacienti intensīvajā aprūpē slimnīcās 2021. gadā

Covid-19 pandēmija šķiet negrasās atkāpties. Visā pasaulē slimnīcās intensīvajā aprūpē par savu dzīvību cīnās liels skaits Covid-19 pacientu.

gallery icon
20

Baidens ir brīdinājis, ka ar Covid-19 mirušo skaits ASV var ievērojami pārsniegt 600 000. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās