foto: Ieva Čīka/LETA
Tadžikistānas prezidents paziņo, ka pandēmija beigusies: "Mēs ar pārliecību varam apgalvot, ka šeit koronavīrusa nav"
Tadžikistānas prezidents Emomali Rahmons mudināja pilsoņus saglabāt modrību.
Pasaulē
2021. gada 26. janvāris, 12:08

Tadžikistānas prezidents paziņo, ka pandēmija beigusies: "Mēs ar pārliecību varam apgalvot, ka šeit koronavīrusa nav"

Jauns.lv / LETA

Tadžikistānā pandēmija ir beigusies, otrdien pavēstīja prezidents Emomali Rahmons, vienlaikus mudinot pilsoņus saglabāt modrību.

Tadžikistānā ar Covid-19 vīrusu inficējušies 13 308 cilvēki, 90 sasirgušie aizgājuši no dzīves, bet 13 218 izveseļojušies, jau divas nedēļas liecina oficiālie dati, kas nozīmē, ka valstī aktīvu gadījumu nav.

"Mēs ar pārliecību varam apgalvot, ka šeit koronavīrusa nav," uzrunā parlamentam sacīja prezidents.

"Mums nevajadzētu atslābt un aizmirst par personīgās un sabiedriskās higiēnas noteikumiem," viņš piebilda. "Ja mēs dosim atļauju jauniem lidojumiem, pie mums ieradīsies cilvēki. Tāpēc visiem, kas ierodas republikā, arī mūsu pašu pilsoņiem, karantīnā mājās ģimenes ārsta uzraudzībā jāpavada 14 dienas."

Mošejas bija slēgtas deviņus mēnešus, bet jau nākamnedēļ tās tiks atvērtas.

Kopš gada sākuma Tadžikistānā reģistrēti aptuveni desmit jauni koronavīrusa gadījumi un nav reģistrēts neviens ar Covid-19 saistīts nāves gadījums.

Tiesa gan, ir sabiedrības veselības eksperti, kas izteikuši šaubas par šo statistiku, turklāt arī testēšana nav veikta plaši.

Valdība pērn ar novēlošanos paziņoja par pirmajiem koronavīrusa gadījumiem, 30.aprīlī pavēstot, ka konstatēti 15 gadījumi. Tobrīd Tadžikistānu grasījās apmeklēt Pasaules Veselības organizācijas delegācija, lai novērtētu pasākumus, kas tiek veikti, reaģējot uz pandēmiju.

Cita reģiona valsts Turkmenistāna turpina uzstāta, ka tajā nav koronavīrusa.

Tiesa gan, Lielbritānijas vēstnieks apgalvoja, ka sasirdzis ar Covid-19, atrodoties Turkmenistānā, bet Turkmenistānā bāzēts Turcijas diplomāts, kā tika ziņots, aizgājis no dzīves Covid-19 izraisītu veselības sarežģījumu rezultātā.