foto: AFP/Scanpix
Ar viltotu caurlaidi un pielādētu pistoli kāds vīrietis centies paiet garām Kapitolija policijai
Pasaulē
2021. gada 16. janvāris, 23:04

Ar viltotu caurlaidi un pielādētu pistoli kāds vīrietis centies paiet garām Kapitolija policijai

Jauns.lv

Kapitolija policija aizturējusi vīrieti, kurš mēģinājis paiet garām policijas kontrolpunktam ar viltotu caurlaidi. Pie vīrieša atrasta pielādēta pistole, ziņo "Independent".

Metropolitēna policijas departamenta ziņojumā teikts, ka vīrieša rīcībā bijušas vairāk nekā 500 munīcijas.

Vašingtonā mobilizē drošības spēkus

gallery icon
47

Jau ziņots, ka, tuvojoties jaunievēlētā ASV prezidenta Džo Baidena inaugurācijas dienai, Vašingtonā tiek īstenoti vērienīgi drošības pasākumi.

Drošības iestādes brīdinājušas par galēji labējo ekstrēmistu plāniem celt jaunas nekārtības visos 50 štatos, arī pēc inaugurācijas ceremonijas.

Valdības procesiem svarīgajā apkaimē slēgti arī veikali, norobežotas ielas un nekursē nedz autobusi, nedz metro.

Iebraucējiem ieteikts pilsētā neuzturēties, bet tūrisma apskates objekti tiek norobežoti. Lai nodrošinātu kārtību, pieaicināti ne tikai pilsētas un štata policijas spēki, bet arī Nacionālā gvarde vairāk nekā 20 tūkstošu karavīru lielā sastāvā.

Gvarde strādā 12 stundu maiņās, un tās karavīru daudzums tuvākajās dienās varētu arī tikt palielināts.

Vašingtona bruņojas Baidena inaugurācijai

ASV galvaspilsētā Vašingtonā notiek netikai gatavošanās ievēlētā prezidenta Džo Baidena inaugurācijai, bet arī galēji labējo ekstrēmistu nekārtībām.

gallery icon
12

Drošības aģentūras ziņo, ka interneta vietnēs atklāti ekstrēmistu plāni par nekārtībām, lai destabilizētu esošo valdību un nepieļautu Trampa aiziešanu no Baltā nama.

Džo Baidena inaugurācijas ceremonija notiks 20. janvārī, bet ārkārtējā situācija Vašingtonā izsludināta līdz 24. janvārim.