foto: AFP/Scanpix
Paļāvība uz vakcīnu: ceļojumu aģentūras Lielbritānijā novēro vēl nebijušu tendenci
Pasaulē
2021. gada 14. janvāris, 14:05

Paļāvība uz vakcīnu: ceļojumu aģentūras Lielbritānijā novēro vēl nebijušu tendenci

Jauns.lv

Ceļojumu aģentūras Lielbritānijā pēdējo divu nedēļu laikā saskārušās ar krasu klientu pieplūdumu. Nozares pārstāvji to saista ar pieaugošo "vakcīnu uzticību", raksta BBC.

Lai gan nav šaubu, ka pandēmija joprojām rada lielus draudus cilvēku dzīvībām, ceļojumu industrijai šis gads sācies ar nelielu cerību stariņu.

Lielbritānijas lielākais tūroperators "TUI" stāsta, ka 50% rezervāciju viņu mājaslapā šobrīd ir veikuši cilvēki, kuri ir vecāki par 50 gadiem. Iepriekš šādu klientu uzņēmumam bijis krietni mazāk.

Arī "National Express" ceļojumu uzņēmums stāsta BBC, ka rezervāciju skaits, ko veikuši cilvēki vecumā no 65 gadiem, pēdējo divu nedēļu laikā, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā, palielinājies par 185%. Ceļojumu vadītājs Džits Desai norāda, ka kopš vakcinācijas sākšanas senioros ir augusi pārliecība par šīs vasaras atpūtas iespējām.

Lielbritānijas iedzīvotāji saņem Covid-19 pirmo vakcīnas devu

Lielbritānijas iedzīvotāji saņem Covid-19 vakcīnu pirmo devu. Kopš decembra sākuma vakcinēti jau vairāk nekā 1,3 miljoni cilvēku jeb gandrīz 2% ...

gallery icon
35

"National Express" pagājušās nedēļas nogalē nācis klajā ar savu pavasara-vasaras sezonas piedāvājumu, un jau pirmdien rezervēts vienas nedēļas piedāvājums.

Pandēmija uz tūrisma industriju Lielbritānijā un arī citās valstīs atstājusi ļoti postošu ietekmi. Darbu zaudējuši desmitiem tūkstoši cilvēku. Miljoniem britu atcēla ieplānotos ceļojumus, jo situācija visā pasaulē bija neskaidra un mainīga.

Tomēr tagad, pēc Covid-19 vakcīnas izstrādes un imunitātes nodrošināšanas, uzticība ceļojumiem atgriezusies.

"Daudzi saņēmuši savu pirmo vakcīnas devu. Viņi zina, ka pēc 12 nedēļām viņi saņems otro. Tas viņiem dod pārliecību, ka viņi var izbaudīt savas 2021. gada brīvdienas," stāsta Desai.

Pašlaik 90% rezervāciju veikti ceļojumiem pa Lielbritāniju, jo situācija ar ārvalstīm joprojām ir neskaidra.

Itāļu dizaineri piedāvā variantu, kā varētu izskatīties lidojumi pēc Covid-19

gallery icon
6

To apstiprina arī 75 gadus vecā Dona un 78 gadus vecais Rejs. Abi ir no Hempšīras, un drīz viņi saņems savu pirmo Covid-19 vakcīnu. Abi jau rezervējuši piecas brīvdienas ceļojumam.

"Mēs to ļoti gaidām. Dosimies uz Velsu, Lesteršīru, Jorku, kur notiks noslēpumainā tūre," stāsta Dona. Abiem sirmgalvjiem patīk doties ceļojumos ar autobusu, jo tie ir ērti un droši.

Savukārt ceļojumu aģentūra "TUI" norāda, ka cilvēki šobrīd rezervē garākus ceļojumus. Ja iepriekš ceļojumu ilgums bijis vidēji 7 dienas, tad tagad cilvēki ceļojumam rezervē pat līdz 14 dienām. "Vairāk rezervāciju ir jūlijā un augustā, kā arī liels pieprasījums ir pēc septembra un oktobra. Varbūt cilvēki vēlas panākt to, ko ir nokavējuši," prāto "TUI" direktors Endrū Flintems.