foto: AFP/Scanpix
FOTO: bažās par jauniem protestiem, uz ASV Kapitoliju nosūtīti karavīru pulki
ASV Kapitolijs pirms balsojuma par Trampa impīčmentu nodrošināts ar karavīriem
Pasaulē
2021. gada 13. janvāris, 18:55

FOTO: bažās par jauniem protestiem, uz ASV Kapitoliju nosūtīti karavīru pulki

Jauns.lv

ASV Kapitolijs nedēļu pēc 6.janvāra nekārtībām atkal atgādina kara lauku, tiesa, šoreiz mērķis ir nodrošināt mieru, nevis kūdīt uz nesaskaņām. Tuvojoties prezidenta vēlēšanās uzvarējušā Džo Baidena inaugurācijas dienai, uz Kapitoliju nosūtīti vairāki tūkstoši ASV Nacionālās gvardes karavīru.

Karavīri uz ASV Kapitoliju nosūtīti tieši šodien, jo demokrātu kongresmeņi sākuši virzīt Trampa impīčmenta procesu par "kūdīšanu uz dumpi" sakarā ar viņa lomu Kapitolijā 6.janvārī notikušajās nekārtībās. 

ASV Kapitolijs nodrošināts ar Nacionālās gvardes karaspēku

Demokrātu kongresmeņi sākuši virzīt Trampa impīčmenta procesu par "kūdīšanu uz dumpi" sakarā ar viņa lomu Kapitolijā 6.janvārī notikušajās nekārtībās. Lai ...

gallery icon
23

Trampa atbalstītāji pēc viņa aicinājuma "doties gājienā" uz Kapitoliju un "cīnīties" iebruka Kapitolijā, pārtraucot abu Kongresa palātu kopīgo sesiju, kas bija sasaukta Džo Baidena vēlēšanu uzvaras apstiprināšanai.

Gaidāms, ka Pārstāvju palāta šodien nobalsos par impīčmentu. Tādējādi Tramps kļūs par pirmo ASV prezidentu, pret kuru impīčments sākts jau otro reizi.

Kā ziņo CNN, līdz šīs nedēļas beigām uz Vašingtonu tiks nosūtīti vismaz 10 000 Nacionālās gvardes karavīru, lai palīdzētu nodrošināt kārtību pirms potenciāli gaidāmajiem nemieriem, kas varētu notikt dažas dienas pirms Baidena inaugurācijas.

Baidena inaugurācija paredzēta 20.janvārī.

Jauns.lv jau ziņoja, ka ASV viceprezidents Maiks Penss otrdien paziņoja Pārstāvju palātas līderiem, ka viņš neatbalsta konstitūcijas 25.labojuma izmantošanu prezidenta Donalda Trampa atstādināšanai no amata.

Postaža, ko Kapitolijā pēc ielaušanās aiz sevis atstājuši Trampa atbalstītāji

Simtiem demonstrantu ielauzās ēkā dažas stundas pēc Vašingtonā trešdien notikuša Trampa atbalstītāju mītiņa. Tramps uzrunā mītiņa dalībniekiem atkārtoja savus apgalvojumus ...

gallery icon
28

"Kad ir atlikušas tikai astoņas dienas līdz prezidenta amata termiņa beigām, jūs un Demokrātu partijas vadības virsotne pieprasāt, lai [ministru] kabinets un es izmantotu 25.labojumu," Penss rakstīja vēstulē Pārstāvju palātas spīkerei Nensijai Pelosi.

25.labojums paredz, ka valdība ar balsu vairākumu var atstādināt prezidentu, kas nav spējīgs pildīt pienākumus, un viņa pienākumu izpildīšana līdz amata termiņa beigām tiek uzticēta viceprezidentam.

Trampa fani pārkāpj robežu un ielaužas ASV Kapitolijā

Trešdien ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju un policijas sadursmju dēļ slēgta Kapitolija ēka Vašingtonā, kur kongresmeņiem paredzēts apstiprināt Džo Baidena ...

gallery icon
36

"Es neticu, ka šāda rīcība būtu mūsu nācijas vislabākajās interesēs vai būtu atbilstoša mūsu konstitūcijai," rakstīja Penss.