foto: AP/Scanpix
Melānija Trampa pēc nekārtībām Kapitolijā sūdzas par netaisnīgu attieksmi
Pasaulē
2021. gada 11. janvāris, 20:53

Melānija Trampa pēc nekārtībām Kapitolijā sūdzas par netaisnīgu attieksmi

Jauns.lv / LETA

ASV pirmā lēdija Melānija Trampa pirmdien pirmo reizi komentējusi pagājušajā nedēļā notiekušās nekārtības Kapitolijā, norādot, ka ir vīlusies par notikušo un saskārusies ar netaisnīgu attieksmi.

Pirmās lēdijas klusēšana pēc tam, kad prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji trešdien iebruka Kongresa ēkā, piesaistīja uzmanību.

Pūlis ielauzās Kapitolijā, kur izdemolēja birojus un iesaistītājas sadursmēs ar policistiem.

Melānijas Trampas pirmais komentārs par notikušo pirmdien tika publicēts Baltā nama tīmekļa vietnē. Paziņojumā norādīts, ka ASV pirmā lēdija ir sarūgtināta par to, kas notika pagājušajā nedēļā.

Taču viņas sarūgtinājums acīmredzot vairāk saistīts ar attieksmi pret viņu nekā uzbrukumu Kapitolijam.

"Es uzskatu par apkaunojošu, ka šo traģisko notikumu laikā bijušas piedauzīgas baumas, nelikumīgi personiski uzbrukumi un pret mani vērstas nepatiesas maldinošas apsūdzības no cilvēkiem, kas tiecas būt nozīmīgi un kuriem ir savi mērķi," norādījusi ASV pirmā lēdija. Par kādiem tieši uzbrukumiem ir runa, viņa nav paskaidrojusi.

Melānija Trampa arī izteica līdzjūtību nekārtībās Kapitolijā bojāgājušo piecu cilvēku ģimenēm.

Viņa ar uzslavēja "kaisli un entuziasmu" novembrī notikušajās prezidenta vēlēšanās, bet nekomentēja Trampa apgalvojumus, ka vēlēšanās notikusi krāpšanās un patiesībā tajās uzvarējis viņš, nevis Džo Baidens.

"Mūsu valstij jādzīst civilā veidā. Nekļūdieties, es pilnībā nosodu vardarbību, kas notika mūsu valsts Kapitolijā. Vardarbība nekad nav pieņemama," norādīja Melānija Trampa.

Tramps prezidenta amatu atstās 20.janvarī, kad notiks Baidena inaugurācijas ceremonija.