foto: REUTERS/SCANPIX
Eiroparlamenta deputāts, kurš zināms kā liels LGBT kopienas pretinieks, pieķerts vīriešu grupveida seksa ballītē
Jožefs Sajers
Pasaulē
2020. gada 1. decembris, 19:43

Eiroparlamenta deputāts, kurš zināms kā liels LGBT kopienas pretinieks, pieķerts vīriešu grupveida seksa ballītē

Jauns.lv

Ungārijas politiķis un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Jožefs Sajers atkāpies no amata pēc tam, kad pagājušajā piektdienā pieķerts seksa ballītē Briselē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Deputāts pieķerts pēc tam, kad uz attiecīgo vietu, aizdomās par Beļģijā noteikto pandēmijas ierobežojumu pārkāpumiem, piektdien pēc pulksten 21.30 tika izsaukti likumsargi. Ballīte notikusi kādā dzīvoklī Briseles centrā, un notikuma vietā pieķerti 25 kaili vīrieši, tostarp EP deputāts un vairāki diplomāti, ziņo "Politico".

Sajers centies aizbēgt caur logu pa notekcauruli, bet policija viņu noķērusi un iztaujājusi.

Saskaņā ar prokuratūras paziņojumu presei "kāds garāmgājējs policijai ziņoja, ka redzējis vīrieti, kurš bēg pa notekcauruli." Viņš spējis identificēt vīrieti, kura rokas bija asiņainas. Iespējams, savainojumus viņš guvis bēgot. Vīrieša mugursomā atrastas arī narkotikas. Viņš nav spējis uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, tāpēc pavadīts uz dzīvesvietu, kur ar diplomātiskās pases palīdzību viņš sevi identificēja kā S. J. (1961)."

Piektdien vēl nebija skaidri zināms, kurš ir pieķertais Eiroparlamenta deputāts, bet jau otrdien, 1.decembrī, Sajers pats atzinis, ka pārkāpumos pieķerts tieši viņš, jo internetā sāka izplatīties ziņas par to, ka Sajers pirms pāris dienām nolicis EP deputāta mandātu. Atlūgumā kā iemesls tika minēta "nespēja tikt galā ar ikdienas politisko cīņu spriedzi".

"Pēc tam kad policija jautāja par manu identitāti, tā kā man nebija personas apliecības, es paziņoju, ka esmu Eiropas Parlamenta deputāts," sacīja Sajers. "Policija turpināja izmeklēšanas procesu, līdz izteica man mutisku brīdinājumu un nogādāja mani mājās." Viņš izteicis nožēlu par to, ka pārkāpis pulcēšanās noteikumus.

Kā ziņo "Brussel Times", visiem klātesošajiem tika uzlikts 250 eiro naudas sods par koronavīrusa ierobežojumu pārkāpumiem. Policija notikuma vietā atrada arī narkotikas.

"Policija saka, ka tika atrasta ekstazī tablete. Tā nav mana, es nezinu, kurš un kā to ienesis, ”sacīja Sajers. "Es sniedzu liecību policijai par to."

Jožefs Sajers ir viens no atpazīsamākajiem Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna labējā spārna "Fidesz" partijas locekļiem. Ungārijas valdība ir stingri vērsusies pret LGBT kopienas tiesībām un pagājušajā nedēļā kopā ar Poliju pauda stingru pretestību dzimumu līdztiesības plānam Eiropas Savienības ārpolitikā, kura mērķis ir visā pasaulē stiprināt sieviešu, meiteņu un LGBT kopienas tiesības, "apstrīdot dzimumu normas un stereotipus".

Kā norāda kāds Ungārijas pētnieciskais žurnālists, tieši Sajers bijis tas, kurš iekļāvis Ungārijas konstitūcijā tekstu "Ungārija aizsargā laulību kā savienību starp vīrieti un sievieti".

Paziņojumā "Fidesz" delegācija EP teica, ka Sajers ir "pieņēmis pareizu lēmumu, atkāpjoties no amata". "Viņš pieņēma vienīgo pareizo lēmumu. Mēs atzīstam viņa lēmumu, tāpat kā atzīstam, ka viņš ir atvainojies savai ģimenei, savai politiskajai sabiedrībai un vēlētājiem," teikts paziņojumā.

Zināms, ka Beļģija ir otrajā pandēmijas vilnī viena no vissmagāk skartajām Eiropas valstīm. No pusnakts līdz plkst. 5 spēkā valstī ir komandanta stunda.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās