foto: Ekrānuzņēmums
Plānoja Sīrijā pievienoties "Islāma valstij". Zināmas sīkākas detaļas par nogalināto Vīnes teroristu
Viens no teroristiem, kurš Vīnē sarīkoja asiņaino uzbrukumu.
Pasaulē
2020. gada 3. novembris, 14:52

Plānoja Sīrijā pievienoties "Islāma valstij". Zināmas sīkākas detaļas par nogalināto Vīnes teroristu

Jauns.lv

Viens no Vīnes terorakta dalībniekiem pats bija dzimis šajā pilsētā, taču viņam bija albāņu saknes. Viņš jau iepriekš bija nonācis tiesībaizsardzības iestāžu uzmanības lokā kā potenciālais ekstrēmists.

Policisti Vīnē meklē teroristus

Vīnes centrā pirmdienas vakarā notikusi apšaude un ievainoti vairāki cilvēki, tviterī paziņojis Vīnes policijas departaments.

gallery icon

Vēl šī gada jūlijā viņš bija plānojis doties uz Sīriju, lai tur pievienotos "Islāma valstij" un iesaistītos kaujās.

Policija toreiz viņam to liedza izdarīt, bet neuzskatīja, ka viņš valstī ir spējīgs sarīkot teroristisku uzbrukumu, paziņoja Austrijas izdevuma "Falter" galvenais redaktors Florians Klenks.

foto: Ekrānuzņēmums
Viens no teroristiem, kurš Vīnē sarīkoja asiņaino uzbrukumu.

"Viņu sauc Kurtins S, dzimis 2000.gadā un ir 20 gadus vecs. Viņš ir dzimis un audzis Vīnē, un bija albāņu saknes. Viņa vecāki ir dzimuši Ziemeļmaķedonijā, un saikne ar islāmistiem nav konstatēta," žurnālists paziņoja savā "Twitter" kontā.

Klenks precizēja, ka uzbrucēja dzīvesvietā jau veikta kratīšana. Ir identificēti iespējamie terorista līdzzinātāji. Tiek pārbaudīti tie pilsoņi, kuri līdzīgi kā likvidētais kaujinieks, bija iecerējuši pamest Austriju un doties uz Sīriju. Tie ir apmēram 90 cilvēki.

2.oktobra vakarā Austrijas galvaspilsētā notika teroristu uzbrukumu vilnis. Tie notika sešās dažādās vietās, tostarp pie sinagogas. Saskaņā ar jaunāko informāciju uzbrucēji nošāvuši pavisam četrus cilvēkus - divus vīriešus un divas sievietes, bet 17 cilvēkus ievainojuši. Austrijas iekšlietu ministrs Karls Nehammers preses konferencē paziņoja, ka vismaz viens terorists turpina slēpties, vēl viens ir likvidēts.

Izmeklējiot uzbukumu, policija veikusi 15 kratīšanas, kā arī aizturējusi vairākus cilvēkus.