foto: PA
Boriss Džonsons mēģina izvairīties no jautājuma un sniedz kļūdainu informāciju
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons 16. oktobra preses konferences laikā.
Pasaulē
2020. gada 17. oktobris, 19:30

Boriss Džonsons mēģina izvairīties no jautājuma un sniedz kļūdainu informāciju

Jauns.lv

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons vakar, 16. oktobrī, mēģinājis izvairīties no kāda jautājuma un kļūdaini informējis tautu Dauningstrītas preses konferences laikā. Saņemot kāda tēva jautājumu, vai jaunie ierobežojumi ietekmēs viņa iespējas satikt savu bērnu, kurš dzīvo Eseksā, Džonsons aicinājis atbildi meklēt valdības oficiālajā vietnē, vienlaikus piebilstot, ka jaunie ierobežojumi, kas noteikti vairākos Anglijas reģionos, varētu ietekmēt arī vecāku kontaktēšanos ar bērniem šķirtajās ģimenēs, kas gan nav taisnība, ziņo "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turpinot pieaugt koronavīrusa izplatīšanās tempiem, vēl astoņos Anglijas reģionos, arī Londonā, no šodienas tiek noteikti stingrāki karantīnas ierobežojumi, tostarp aizliegums tikties dažādu mājsaimniecību locekļiem. Tiesa, tas neattiecas uz vecāku tiesībām satikt savus bērnus, ja vecāki nedzīvo zem viena jumta. 

"Es jutu, ka viņš vēlas izvairīties no jautājuma, norādot, lai es apmeklēju vietni. Es saprotu, ka valdība neatbildēs katram, bet šis jautājums ir aktuāls daudziem," stāsta tēvs, kurš bija iesūtījis savu jautājumu. 

Jaunie ierobežojumi skars deviņus miljonus cilvēku Lielbritānijas galvaspilsētā, un vairāk nekā divus miljonus reģionos ziemeļrietumos, Midlendsā, ziemeļos un ziemeļrietumos.

"Londonā slimības izplatīšanās līmenis ir straujā augšupejošā līknē, un gadījumu skaits dubultojas ik pa desmit dienām," iepriekš norādīja  veselības ministrs Mats Hankoks. 

Vienlaikus pieaug spiediens noteikt divu nedēļu "ķēdes pārraušanas" stingro karantīnas režīmu, lai apturētu vīrusa izplatīšanās straujo pieaugumu.

Premjerministrs Boriss Džonsons dod priekšroku trīspakāpju sistēmai, kad ierobežojumi tiek noteikti reģionāli atkarībā no vīrusa izplatīšanās apjomiem.

Hankoks atbalstījis šādu pieeju un pretojies aicinājumiem noteikt vispārējus ierobežojumus, norādot, ka atšķirīgos reģionos vīrusa transmisijas līmeņi ir dažādi.

Lēmums nozīmē, ka Londona, Eseksa un Elmbridža, Anglijas dienvidaustrumos, tagad ir trīspakāpju sistēmas otrajā pakāpē.

Šajā reģionu sarakstā ir arī Dārbišīra, Česterfīlda, Erevoša, Anglijas austrumu centrāldaļā, Barovinfērnesa, ziemeļrietumos, un Jorka, ziemeļos.

Liverpūle, ziemeļrietumos, ir vienīgais reģions trešajā pakāpē, un tur noteikti strikti ierobežojumi attiecībā uz sociālajiem kontaktiem, cita starpā arī krogi ir slēgti.

Izskanēja prognozes, ka trešā pakāpe tiks noteikta arī citiem Ziemeļanglijas reģioniem, arī Mančestrai, tomēr Hankoks norādīja, ka joprojām notiek diskusijas ar vietējiem līderiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās