foto: Edijs Pālens/LETA
Rīcības partijas priekšsēdētājs Pankratovs Baltkrievijas televīzijā murgo par baltkrievu tautas iznīcināšanu
Rīcības partijas priekšsēdētājs Ruslans Pankratovs domā, ka Rietumvalstu mērķis ir Baltkrieviju pārvērst par ģenētiski modificētās pārtikas lauku un placdarbu uzbrukumam Krievijas Federācijai.
Pasaulē
2020. gada 1. septembris, 04:03

Rīcības partijas priekšsēdētājs Pankratovs Baltkrievijas televīzijā murgo par baltkrievu tautas iznīcināšanu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Bijušais saskaņietis, tagad prokremliskās Latvijas Rīcības partijas priekšsēdētājs Ruslans Pankaratovs intervijā Lukašenko režīma kontrolētajai kaimiņvalsts televīzijas „Belarusj 1” ziņu raidījumam, komentējot notikumus Baltkrievijā, paudis, ka Rietumvalstu mērķis esot iekarot Baltkrieviju, lai to pārvērstu par ģenētiski modificētās pārtikas (ĢMO) audzēšanas lauku un placdarmu uzbrukumam Krievijai.

Pankratovs, paudis gluži pretēju viedokli Latvijas oficiālajai nostājai un lej ūdeni uz Lukašenko režīma dzirnavām. Pankratovs „Belarusj 1” ēterā televīzijā stāsta, ka ES un NATO mērķis ir likvidēt baltkrievu tautu.

Pankratovs spriež, ka Lukašenko režīma pretinieku mērķis „viennozīmīgi ir valsts nogalināšana”, jo Rietumi pietuvojas Krievijas Federācijai ar mērķi tai uzbrukt – baltkrievu cīnītāju par demokrātiju virsuzdevums esot īstenot ES un NATO stratēģiskos mērķus:

„Stratēģiskais mērķis ir attīrīt laukumu, iznīcināt (Baltkrievijas) rūpniecību un konkurenci, lai to pārvērstu par ĢMO produktu audzēšanas laukumu. Ja raugās no militārā skatu punkta, tad (Baltkrievija) ir brīnišķīgs stratēģiskais laukums, lai uzbruktu Krievijas Federācijai”.

Situācija Baltkrievijā no protestētāja skatpunkta

Puisis, kurš piekrita sarunai ar Jauns.lv, lūdza, lai viņa īstais vārds netiek publicēts, aicinot dēvēt viņu par Vasīliju Ivanovu. Protestos ...

gallery icon
8

Jauns.lv jau rakstīja, ka Rīcības partija šajās Rīgas domes vēlēšanās ar pirmo numuru bija izvirzījusi partijas priekšnieku Pankratovu, kurš, spriežot pēc viņa sociālajos tīklos publicētajām aktivitātēm, biežāk apgrozās Krievijas, nevis Latvijas galvaspilsētā. Tagad pandēmijas dēļ gan situācija mainījusies un Pankratovs vairāk uzskatāms par rīdzinieku. Viņš ir biedrības „Latvijas krievu pasaule” (agrāk - biedrība „Atgūsim savus vārdus”) priekšsēdētājs, kļuvis par organizācijas „Apvienība pret nacismu” vadītāju. Rīkojis dažādas prokrieviskas akcijas, ko var nodēvēt arī par provokācijām: 2012. gadā pie Barklaja de Tolli pieminekļa Esplanādē organizēja ziedu nolikšanu, pieminot Napoleona karaspēka sakaušanu pie Maskavas, Eiropas Cilvēktiesību tiesā iesniedzis sūdzību pret Latviju, mēģinādams panākt, lai oficiālos dokumentos, latviskojot viņa vārdu un uzvārdu, tam netiktu pievienots burts „s”. Pankratovs pazīstams kā aktīvs “krievu pasaules” ideju aizstāvis, kuru kā “ekspertu” iecienījuši dažādi Krievijas propagandas rupori, piemēram, “Sputņik”. Brīvajā laikā Pankratovs piekopjot meditāciju un austrumu reliģijas, kā arī pat ir uzņēmies vienā vai divās Bolivudas filmās.

Šajās Rīgas domes vēlēšanās Rīcības partija ieguva tikai 0,18% balsu jeb 301 vēlētāja atbalstu.