foto: Ekrānuzņēmums
Netālu no Maskavas nofilmēta "Lukašenko pils"
Ēkas platība pārsniedz vairāk nekā 2000 kvadrātmetrus, un tā atrodas uz 2 hektāru liela zemes gabala.
Pasaulē
2020. gada 17. augusts, 19:31

Netālu no Maskavas nofilmēta "Lukašenko pils"

Jauns.lv

Kaimiņi grezno vasarnīcu Saltikova ciemā netālu no Balašikhas jokojot sauc par "ārpilsētas Baltkrievijas vēstniecību". Teritorijā laiku pa laikam ierodas automašīnas ar Baltkrievijas numurzīmēm, bet, spriežot pēc Federālā valsts reģistrācijas, kadastra un kartogrāfijas dienesta (Росреестр) izraksta, teritorija pieder Baltkrievijas uzņēmumam "Naftan".

Iepriekš medijos parādījās informācija, ka pils, kuras platība pārsniedz vairāk nekā 2000 kvadrātmetrus un atrodas uz 2 hektāru liela zemes gabala, ir Aleksandra Lukašenko rezidence, kuru viņš nekad nav izmantojis. Tur paviesoties devies Krievijas TV kanāls "360".

foto: Ekrānuzņēmums
Ēkas platība pārsniedz vairāk nekā 2000 kvadrātmetrus, un tā atrodas uz 2 hektāru liela zemes gabala.

Pirms Baltkrievijas protestiem savrupmāja, kas ieskauta apstādījumos, meklēja jaunu īpašnieku, bet dažas dienas iepriekš paziņojums par pārdošanu ticis izņemts. Neskatoties uz to internetā palicis apraksts par vērtīgo zemes īpašumu.

Potenciālie pircēji tika aicināti pievērst uzmanību uz pilnībā aprīkotu un mēbelētu trīs stāvu ķieģeļu ēku, kas celta pēc individuāla projekta. Tajā ietilpst sauna, peldbaseins, biljarda istaba, virtuve ar profesionālu aprīkojumu, plaša ēdamistaba, kamīnzāle un sanāksmju telpa. Ziņots, ka ēkā atrodas 14 atsevišķas guļamistabas ar vannas istabām, satelīta TV, telefona centrāli, gaisa kondicionieriem, pilsētas kanalizāciju un ugunsgrēka trauksmes signalizāciju. Mākleri šo teritoriju apraksta kā "statusu apliecinošs un reprezentatīvs". Starp ēkas priekšrocībām viņi nosauc tā atrašanās vietu - "slavena vecmodīga vieta" tikai 5 kilometru attālumā no Maskavas.

17.augustā Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ieradās Minskas Traktoru rūpnīcā, kur veica uzrunu streikojošajiem darbiniekiem. Viņš pameta tribīni pūlim saucot "atkāpies!".

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Protesti Baltkrievijā 2020. gada 14.-15. augustā - šoreiz demonstranti Minskā nav izklīdināti

gallery icon

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Baltkrievijā atbrīvo aizturētos protestētājus

Visa uzmanība ceturtdienas vakarā Minskā tika pievērsta pirmstiesas aizturēšanas centram, kur tika atbrīvoti iepriekš aizturētie protestētāji.

gallery icon

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes un aizturēti cilvēki.

gallery icon

Baltkrievijā turpinās protesti

Tūkstošiem cilvēku pirmdienas vakarā izgājuši Minskas ielās, lai turpinātu protestus pret prezidenta vēlēšanu iznākumu, vēsta mediji un aculiecinieki. Policija izmantojusi ...

gallery icon

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon