Penss kritizē Baidenu un apgalvo, ka viņa uzvaras gadījumā valsts nonāks ekonomikas lejupslīdē
foto: AFP/Scanpix
Penss paziņoja, ka Tramps, nevis Baidens, atbalsta likuma sargus un "atbalstīs afroamerikāņu ģimenes un visas minoritātes, lai uzlabotu mūsu dzīves kvalitāti mūsu pilsētās".
Pasaulē
2020. gada 18. jūlijā, 09:47

Penss kritizē Baidenu un apgalvo, ka viņa uzvaras gadījumā valsts nonāks ekonomikas lejupslīdē

Jauns.lv / LETA

ASV viceprezidents Maiks Penss piektdien agresīvā runā kritizēja bijušo viceprezidentu Džo Baidenu, nosaucot novembrī gaidāmās ASV prezidenta vēlēšanas par izvēli "starp brīvību ar iespējām un sociālismu ar pagrimumu".

Penss kritizē Baidenu un apgalvo, ka viņa uzvaras ...

Penss, parādot asu kontrastu starp prezidenta Donalda Trampa redzējumu par valsti un Baidena un citu demokrātu redzējumu, sacīja, ka vēlēšanas noteiks, "vai Amerika paliks Amerika (..) vai arī mēs saviem bērniem un mazbērniem atstāsim valsti, kas ir fundamentāli pārveidota par kaut ko citu".

Pensa paustais vēstījums Viskonsinas štata Madisonas pilsētā, kurā tika dibināta Republikāņu partija, ir viens no Trampa pārvēlēšanas kampaņas un viņa sabiedroto plašākiem centieniem parādīt gaidāmo vēlēšanu nopietnību. Tas arī uzsver to, kādam vēstījumam Tramps pievērsīsies kampaņas pēdējos mēnešos.

Penss teica runu Riponas koledžas pilsētiņā laikā, kad sabiedriskās domas aptaujas liecina par Trampa atpalikšanu no Baidena reitingu ziņā. Tramps 2016.gadā uzvarēja Viskonsinā ar nepilnu 23 000 balsu pārsvaru, un šis štats ir svarīgs gan Trampa, gan Baidena uzvaras plānos.  

Baidens savā kampaņā arī parāda gaidāmās vēlēšanas kā fundamentālu izvēli, savas kampaņas apmaksātajās reklāmās un argumentos cenšoties attēlot Trampu kā nepiemērotu prezidenta amatam.

Penss sacīja, ka Baidena uzvaras gadījumā valsts nonāks ekonomikas lejupslīdē, kļūs mazāk droša, būs ar atvērtām robežām un nodokļu maksātāju finansētiem abortiem. Viņš sacīja, ka Baidenam ir "radikāla darba kārtība", kas "pārveidos šo valsti par kaut ko galīgi neatpazīstamu".

Penss paziņoja, ka Tramps, nevis Baidens, atbalsta likuma sargus un "atbalstīs afroamerikāņu ģimenes un visas minoritātes, lai uzlabotu mūsu dzīves kvalitāti mūsu pilsētās". Viņš nosauca nesen pieaugušo apšaužu un slepkavību skaitu dažās lielpilsētās par "biedējošu priekšskatu Džo Baidena darba kārtībai darbībā".

"Smagā patiesība ir tā, ka jūs nebūsiet droši Džo Baidena Amerikā," teica Penss.

Viņš sacīja, ka Baidens ir saistījies ar "sociālistu Bērniju Sandersu un Demokrātu partijas radikālo kreiso spārnu".

Penss atgādināja, ka Riponas koledžai ir vieta vēsturē kā Republikāņu partijas dzimšanas vietai, un piesauca bijušos prezidentus republikāņus Ābramu Linkolnu un Ronaldu Reiganu, uzbrūkot Baidenam kā tādam politiķim, kas atbalsta tādu sociālistisku darba kārtību, kāda bija Kubas diktatoram Fidelam Kastro.

"Viņu darba kārtība balstās uz valdības kontroli, mūsu darba kārtība balstās uz brīvību," sacīja Penss, runājot par demokrātiem.