foto: AP/Scanpix
Neilgā laika posmā miruši jau četri jauni korejiešu izklaides industrijas spīdekļi
Gū Hara
2020. gada 21. jūnijs, 06:52

Neilgā laika posmā miruši jau četri jauni korejiešu izklaides industrijas spīdekļi

Jauns.lv

Nepilna gada laikā miruši jau četri jauni korejiešu izklaides industrijas spīdekļi, ziņo "People".

Jaunākās ziņas liecina, ka 16.jūnijā mūžībā devies 28 gadus vecais "TST" zēnu grupas dalībnieks Kims Jonghans, faniem pazīstams kā Johans. Viņa nāves iemesls vēl nav oficiāli atklāts.

"TST" pārstāvji izplatījuši sēru vēsti: "Ar skumjām paziņojam visbēdīgākās ziņas. 16.jūnijā šo pasauli pametis "TST" biedrs Johans. Viņa ģimene šobrīt sēro. Ģimene lūdz plašsaziņas līdzekļiem nespekulēt ar viņa nāves iemesliem."

Johans pēdējo ierakstu sociālajos tīklos veicis 31.maijā. Pie bildes, kurā redzams, stāvot jūras krastā, mūziķis pavēstījis, ka "grib ceļot".

View this post on Instagram

여행가고 싶다✈

A post shared by 김요한 (@yohanee0416) on

Johana nāve satricinājusi korejiešu izklaides industriju, jo šis neilgā laika posmā ir jau ceturtais jaunas, atpazīstamas personas nāves gadījums. 

Pagājušā gada oktobrī savā dzīves vietā tika atrasts korejiešu aktrises, dziedātājas un modeles Sulli līķis. Viņas nedzīvo ķermeni atradis aktrises menedžeris, jo Sulli 20 stundas neesot atbildējusi uz zvaniem. Sievietei bija tikai 25 gadi, un par viņas oficiālo nāves iemeslu pasludināta pašnāvība. Tikusi atrasta arī pirmsnāves zīmīte. 

foto: EPA/Scanpix
Sulli

Pēc tam, novembrī, pašnāvību izdarījusi vēl viena talantīga dziedātāja - 28 gadus vecā Gū Hara. Viņa dzīvību sev atņemt bija centusies jau sešus mēnešus iepriekš, bet toreiz viņa veiksmīgi izglābta.

Savā pēdējā "Instagram" ierakstā Hara novēlējusi saviem sekotājiem labunakti.

View this post on Instagram

잘자

A post shared by 구하라 (@koohara__) on

Vēl pēc mēneša, decembrī, 27 gadu vecumā miris valstī pazīstamais Dienvidkorejas aktieris Ča Inha. Viņa nāves iemesls tā arī nav ticis atklāts sabiedrībai.

foto: REUTERS/SCANPIX
Ča In-ha

Šie traģiskie notikumi izgaismo korejiešu izklaides industrijas tumšo pusi. Ārvalstu interneta vietne "Insider" vēsta, ka šajā industrijā esot ārkārtīgi augsti skaistuma standarti. Sabiedrībā atpazīstamajām personām jāpavada smagas stundas fitnesa zālēs, turklāt, lai saglabātu fanu uzticību, otras pusītes ir aizliegtas. Tas novedot zvaigznes pie depresijas, kas nereti rezultējas pašnāvībā.

Lai gan žanra pirmsākumi meklējami jau deviņdesmito gadu sākumā, korejiešu popmūzika savu pasaules uzplaukumu sāka 2012.gadā, kad strauju popularitāti ar singlu "Gangnam Style" ieguva Dienvidkorejiešu dziedātājs PSY. Šobrīd starp populārākajiem korejiešu popa izpildītājiem ir zēnu grupa "BTS", "Stray Kids", "EXO", "Monsta X", "BLACKPINK" un citas.