foto: REUTERS/SCANPIX
Pazudušās Madelēnas vecāki saņēmuši traģisku vēstuli no vācu prokuratūras
Madelēnas Makkenas vecāki Keita un Gerijs
2020. gada 16. jūnijs, 08:50

Pazudušās Madelēnas vecāki saņēmuši traģisku vēstuli no vācu prokuratūras

Jauns.lv

2007.gadā bezvēsts pazudušās britu meitenītes Madelēnas Makkenas vecāki saņēmuši traģisku vēstuli no Vācijas prokuratūras, kurā teikts, ka izmeklētāji pārliecinoši apgalvo, ka meitene ir mirusi.

Likumsargi atteikušies atklāt pierādījumus šim apgalvojumam, uzsverot, ka tas var traucēt pašreizējai izmeklēšanai pret galveno aizdomās turamo - vācieti Kristianu Brekneru.

Lietas galvenais izmeklētājs Hanss Kristians Volters vakar britu medijiem pavēstījis, ka nevar dalīties ar gūtajiem pierādījumiem. "Es jūtu līdzi vecākiem, tomēr, ja atklāsim viņiem detaļas, tas var traucēt izmeklēšanai. Mums ir konkrēti pierādījumi, ka Brekners ir nogalinājis Madelēnu Makkenu, un tas nozīmē, ka viņa ir mirusi," stāsta vācu izmeklētājs. Arī vecākiem ir pateikts, ka pierādījumi ir atrasti.

foto: AFP/Scanpix
Vācietis, Madelēnas pazušanas lietā galvenais aizdomās turamais Kristians Brekners

Madelēnas vecāki Keita un Gerijs Makkeni uz policijas vēstuli vēl nav atbildējuši.

“Šī ir slepkavības lieta, nevis pazudušu personu lieta. Mēs esam diezgan skaidri runājuši par slepkavības izmeklēšanu, un mums ir pierādījumi tam."

"Mēs saprotam vecāku sāpes - viņi vēlas justies atviegloti, bet būs tikai labāk, ja spēsim skaidri un veiksmīgi pabeigt un slēgt šo lietu," turpina Volters. "Vācijā mēs esam ļoti rezervēti, es neesmu pārliecināts, kā lietas notiek Apvienotajā Karalistē. Mēs visu paturam pie sevis līdz brīdim, kad tiek izvirzītas oficiālas apsūdzības."

Portugāles policija, kas arī strādā pie Madelēnas lietas izmeklēšanas, jo meitene pazudusi tieši šajā valstī, jau iepriekš pārmetusi vācu kolēģiem šo noslēpumainību.

foto: AFP/Scanpix
Māja Portugāles kūrortā, no kuras 2007.gadā pazuda 3 gadus vecā Madelēna Makkena

Kopš vācietis Kristians Brekners kļuvis par galveno aizdomās turamo Madelēnas pazušanas lietā, Vācijas un britu policija saņēmusi aptuveni 1000 zvanu par vīrieša iespējamajiem noziegumiem. Likumsargiem esot pamats uzskatīt, ka pašreiz cietumā esošais vīrietis izvarojis vairākas sievietes.

Jānorāda, ka Breknera vārds šobrīd izskanējis saistībā ar vēl trīs citu bērnu pazušanu – divi nekad netika atrasti, bet 16 gadus vecas vācu meitenes līķis atrasts pludmalē Beļģijā, kur viņa atpūtās kopā ar vecākiem.

Britu mediji raksta, ka 2014. gadā Kristians Brekners zaudējis savaldību, kad darbinieki kādā bārā Vācijā sākuši apspriest Madelēnas pazušanu. “Bērns ir miris un tas ir labi,” esot sacījis Brekners. 34 gadus vecā bārmene Lenta Johlica stāstījusi: “Viņš pilnībā zaudēja savaldību, kad mēs sēdējām ar draugiem un apspriedām Madelēnas lietu.”

Jauns.lv jau ziņoja, ka vācu un britu likumsargu sadarbības rezultātā 2007.gadā pazudušās trīgadīgās Madelēnas Makkenas lietā izvirzīts jauns aizdomās turamais - 43 gadu vecs vācu ieslodzītais, kurš apsūdzēts par 72 gadu vecas amerikāņu tūristes izvarošanu Portugāles pilsētā Prajā da Lusā, vien 18 mēnešus pirms mazās Madelēnas pazušanas.

Pirmais mēnesis pēc Madelēnas Makkenas pazušanas 2007. gadā

gallery icon
81