Pirmais mēnesis pēc Madelēnas Makkenas pazušanas 2007. gadā

gallery icon
81
Pasaulē
2020. gada 6. jūnijs, 04:24

Madelēna, visticamāk, mirusi. Atklājas skarbi fakti par viņas pazušanas lietā aizdomās turēto

Jauns.lv

Vācu vīrietis, kuru Skotlendjards izvirzīja kā jaunu aizdomās turamo 2007. gadā pazudušās britu meitenītes Madelēnas Makkenas lietā, iepriekš pastrādāja daudzus noziegumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Britu mediji raksta, ka tagad 43 gadus vecais Kristians Brekners 1995. gadā 18 gadu vecumā ar savu draudzeni pārcēlās uz Algarvi Portugālē. Gadu iepriekš viņš pirmo reizi nonāca Vācijas likumsargu uzmanības lokā saistībā ar apsūdzībām par seksuālu vardarbību pret bērnu – 17 gadu vecumā Brekners īstenojis vardarbību pret sešus gadus vecu meitenīti, bet vēl atkailinājies deviņus gadus vecas meitene priekšā rotaļu laukumā Bavārijā.

Īsi pēc notiesāšanas viņš devās uz Portugāli, jo viņam bija problēmas ar likumu, un Brekners nav gribējis iet cietumā. Nav gan zināms, vai viņš par šiem noziegumiem bija nonācis cietumā.

Pirms 13 gadiem pazudusī Madelēna Makkena

Madelēna Makkena pazuda 2007.gadā Portugālē, kamēr viņas vecāki bija izgājuši vakariņās uz tuvējo bāru.

gallery icon
18

Pagājušajā gadā vīrietis tika notiesāts par 72 gadus vecas amerikānietes izvarošanu 2005. gadā.

Likumsargiem izdevās atklāt, ka viņa mobilais telefons tika izmantots netālu no Makkenu brīvdienu dzīvokļa stundu pirms mazās Madelēnas pazušanas. Tāpat tiek uzskatīts, ka viņš par meitenīti runājis interneta čatā, kā arī kādam draugam bārā sacījis, ka zina, kas noticis.

Laika posmā no 1995. gada līdz 2007. gadam Brekners dzīvojis Portugālē. 1999. gadā viņu aizturēja Portugāles policija un nosūtīja uz Vāciju izciest sodu.

Tāpat izskan, ka viņš par narkotiku tirdzniecību un ielaušanos brīvdienu dzīvokļos un viesnīcās ir sēdējis cietumā Portugālē.

2011. gadā, kad viņš jau bija atgriezies Vācijā, Brekners tika tiesāts par narkotiku kontrabandu un tad 2016. gadā atkal apsūdzēts par bērnu seksuālu izmantošanu un nepiedienīgu fotogrāfiju glabāšanu.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Aizdomās turamais Kristians Brekners

Pagājušā gada decembrī viņš tika notiesāts par 72 gadus vecas kundzes izvarošanu Portugālē. Viņam piespriests septiņu gadu sods, taču spriedums vēl nav stājies spēkā, jo tas tika pārsūdzēts. Šobrīd vīrietis atrodas cietumā Ķīlē saistībā ar citām apsūdzībām.

Policija jauno informāciju par Brekneru saņēma desmitajā Madelēnas pazušanas gadadienā, kad viņu rīcībā nonāca ziņas, ka vīrietis kādam draugam bārā atklājis – viņš zina, kas noticis ar meitenīti. Tāpat viņš, iespējams, parādīja video, kurā izvaro sievieti. Pēc tā sākta izmeklēšana par kādas tūristes izvarošanu Algarvē 2005. gadā.

Bijušais kaimiņš Brekneru raksturoja kā agresīvu un vardarbīgu pret sievietēm. Viņš atklāja, ka vīrietim bija nepilngadīga draudzene no Kosovas, kuru viņš allaž sitis. Reiz uz viņas kakla pat bijušas žņaugšanas pēdas. Policisti tagad meklē šo meiteni, lai noskaidrotu ko vairāk par Breknera gaitām Portugālē.

Tāpat vācu policija paziņojusi, ka Brekners reiz jau bijis aizdomās turamais kādas Vācijā pazudušas piecus gadus vecas meitenītes pazušanas sakarā. Piecgadīgā Inga Gerike bezvēsts pazuda pirms 8 gadiem. Viņa pazudusi 2015.gada 2.maijā, 77 kilometrus no Brekneram piederošas mājas Neigersgerslebenā. Tolaik mazā meitenīte ar vecākiem bija devusies kempingā. Meitene ap sešiem vakarā iegājusi mežā, lai meklētu malku ugunskuram, bet no tā nekad neiznāca. Viņas meklēšanā iesaistījās aptuveni 500 cilvēku.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Detektīvi tolaik Breknera mājās atraduši ierīci, kas satur bērnu pornogrāfiju, turklāt viņam neesot bijis alibi dienai, kad Inga pazuda bez vēsts. Tomēr pierādījumu trūkuma dēļ lieta izbeigta.

Vācijas likumsargi atzina, ka pirmo reizi informāciju par Breknera iespējamo saistību ar Madelēnas pazušanu saņēma 2013. gadā, tomēr tā neesot bijusi pietiekama, lai sāktu izmeklēšanu vai vēl jo vairāk – veiktu aizturēšanu.

Tāpat Vācijas policija paziņoja – Madelēna tiek uzskatīta par mirušu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka policija uzskata – tobrīd 30 gadus vecais Brekners 2007.gada maijā ar kemperi bijis tajā pašā apgabalā - Portugāles Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā, kur nolaupīta tolaik 3 gadus vecā Madelēna.

Tāpat britu likumsargi pieprasījuši vācu kolēģiem papildu informāciju par vīrietim piederošo kemperi un "Jaguar" markas automašīnu. Dienu pēc meitenītes pazušanas viņš automašīnu pārrakstījis uz citas personas vārdu.

foto: AFP/Scanpix
Kemperis, ar kuru pārvietojies Madelēnas Makkenas lietā aizdomās turamais
foto: AFP/Scanpix
"Jaguar" markas spēkrats, ar kuru pārvietojies Madelēnas Makkenas lietā aizdomās turamais

Jauns.lv jau rakstīja, ka Madelēna pazuda 2007.gada 3.maija vakarā neilgi pirms savas ceturtās dzimšanas dienas no īrēta dzīvokļa Portugāles dienvidu provinces Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā, kamēr viņas vecāki netālu restorānā vakariņoja.

Madelēnas pazušana ir piesaistījusi lielu uzmanību Lielbritānijā, un viņas fotogrāfijas bieži tika publicētas laikrakstos. Portugāles policija 2007.gada 7.septembrī paziņoja, ka aizdomās par meitenes pazušanu tiek turēti viņas vecāki.