foto: AFP/Scanpix
2007.gadā pazudušās Madelēnas Makkenas lietā izvirzīts jauns aizdomās turamais
Madelēna Makkena 2007.gada maijā
2020. gada 3. jūnijs, 22:14

2007.gadā pazudušās Madelēnas Makkenas lietā izvirzīts jauns aizdomās turamais

Jauns.lv

Skotlendjards izvirzījis jaunu aizdomās turamo 2007.gadā pazudušās Madelēnas Makkenas lietā - 43 gadu vecu vācu ieslodzīto, kurš meitenītes pazušanas laikā apceļojis Portugāli ar kemperi, ziņo BBC.

Vācijas policija paziņoja, ka 43 gadus vecs vīrietis ir notiesāts par vairākiem dzimumnoziegumiem.

Aizdomās turamais pašlaik atrodas Vācijas cietumā ar meitenes pazušanu nesaistīta nozieguma sakarā.

Policija uzskata, ka tolaik 30 gadu vecais vīrietis 2007.gada maijā ar kemperi bijis tajā pašā apgabalā - Portugāles Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā, kur nolaupīta tolaik 3 gadus vecā Madelēna. Aizdomās turamais plkst. 19.32 saņēmis telefonzvanu, kas ildzis līdz plkst. 20.02.

foto: AFP/Scanpix
Kemperis, ar kuru pārvietojies Madelēnas Makkenas lietā aizdomās turamais

Vācijas policija ir publiskojusi informāciju ar aizdomās turētā tālruņa numuru un numuru, no kura meitenes pazušanas vakarā saņemts zvans, sakot, ka jebkura informācija par numuriem varētu būt "kritiska" izmeklēšanai. 

"Daži cilvēki pazīst personu, kuru mēs šobrīd aprakstām... Jūs, iespējams, zināt lietas, kuras viņš paveicis," teikts policijas ziņojumā. "Iespējams, viņš minējis ko par meitenes pazušanu. Ir pagājuši 13 gadi, varbūt jūsu lojalitāte ir mainījusies. Ir pienācis laiks nākt klajā ar informāciju," aicina likumsargi.

Madelēnas ģimene un foto, kā viņa varētu izskatīties patlaban

gallery icon

Tāpat britu likumsargi pieprasījuši vācu kolēģiem papildu informāciju par vīrietim piederošo kemperi un "Jaguar" markas automašīnu. Dienu pēc meitenītes pazušanas viņš automašīnu pārrakstījis uz citas personas vārdu.

foto: AFP/Scanpix
"Jaguar" markas spēkrats, ar kuru pārvietojies Madelēnas Makkenas lietā aizdomās turamais

Šis Vācijas pilsonis ir viens no 600 cilvēkiem, kura iespējamā iesaiste tiek pētīta Madelēnas pazušanas lietā, kas nosaukta par operāciju "Grunge". Policija pievērsusies viņam pēc apelācijas iesnieguma 2017. gadā, kad par ieslodzīto tikusi sniegta "nozīmīga, svaiga informācija".

Pirms 13 gadiem pazudusī Madelēna Makkena

Madelēna Makkena pazuda 2007.gadā Portugālē, kamēr viņas vecāki bija izgājuši vakariņās uz tuvējo bāru.

gallery icon

Jauns.lv jau rakstīja, ka Madelēna pazuda 2007.gada 3.maija vakarā neilgi pirms savas ceturtās dzimšanas dienas no īrēta dzīvokļa Portugāles dienvidu provinces Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā, kamēr viņas vecāki netālu restorānā vakariņoja.

Madelēnas pazušana ir piesaistījusi lielu uzmanību Lielbritānijā, un viņas fotogrāfijas bieži tika publicētas laikrakstos. Portugāles policija 2007.gada 7.septembrī paziņoja, ka aizdomās par meitenes pazušanu tiek turēti viņas vecāki.

Šo gadu laikā presē izskanējušas neskaitāmas versijas par to, kas ar meitenīti noticis un kur viņa ir, taču atrast pazudušo bērnu aizvien nav izdevies.

Bijušais detektīvs, kurš strādājis pie pazudušās britu meitenītes lietas, atklājis savu teoriju par to, kas varētu būt noticis ar pirms 11 gadiem pazudušo meitenīti. Viņš presē izteicies, ka, viņaprāt, 2007. gadā Portugālē pazudusī meitene joprojām ir dzīva, dzīvo tajā pašā valstī, kurā tikusi nolaupīta un nenojauš, kas patiesībā ir.

Pirmais mēnesis pēc Madelēnas Makkenas pazušanas 2007. gadā

gallery icon