foto: AFP/Scanpix
Ģimene Ekvadorā apglabā savu no Covid-19 mirušo radinieci, bet drīz vien atklājas, ka notika kļūme
Mediķis Ekvadorā kādai vietējai iedzīvotājai veic Covid-19 testu.
Pasaulē
2020. gada 29. aprīlis, 06:14

Ģimene Ekvadorā apglabā savu no Covid-19 mirušo radinieci, bet drīz vien atklājas, ka notika kļūme

Jauns.lv

Laimi nelaimē Covid-19 pandēmijas laikā piedzīvojusi kāda sieviete Ekvadorā – dažas nedēļas pēc tam, kad viņa apglabāja savu no vīrusa mirušo māsu, atklājās, ka ir notikusi kļūme, vēstī BBC.

Krīzē strādājošie mediķi dalās ar izdegšanu, bailēm un cerību pandēmijas laikā

Pasaules veselības organizācija (PVO) paziņojusi, ka vairākās valstīs Covid-19 diagnosticēts katram desmitajam mediķim. Piemēram, Itālijā sasirgušo mediķu skaits pārsniedz 13 ...

gallery icon
56

Ģimene par savas 74 gadus vecās Albas Maruri radinieces nāvi uzzināja martā. Vēlāk piederīgie saņēma urniņu ar sievietes pelniem, taču pēc trim nedēļām komā īstā Alba Maruri atģidās un palūdza, lai mediķi piezvana viņas māsai.

Ģimeni pāršalca prieks, ka viņu radiniece ir dzīva, tomēr nevienam tagad nav skaidrs, kas tie bija par pelniem, kurus saņēma ģimene.

BBC vēsta, ka Maruri slimnīcā nonāca pagājušajā mēnesī – viņai bija drudzis un grūtības elpot, bet 27. martā ģimene saņēma skumju ziņu, ka Alba devusies mūžībā. Ģimene devās uz pilsētas morgu, kur viņiem parādīja it kā radinieces līķi, tomēr drošības pasākumu dēļ atpazīšana notika atstatus.

Posts, ko pasaulei atnesa jaunais koronavīruss

gallery icon
31

Sievietes brāļadēls stāsta, ka baiļojies ieraudzīt savas radinieces seju un ticējis slimnīcas darbiniekiem. “Es biju pusotra metra attālumā. Viņai bija tādi paši mati, tāda pati sejas krāsa,” stāsta vīrietis.

Vēlāk mirstīgās atliekas tika kremētas un nosūtītas ģimenei, taču kļūme nāca gaismā, kad īstā Alba Maruri pamodās no komas. Viņas māsa Aura stāsta: “Tas ir brīnums. Teju mēnesi man šķira, ka viņa ir mirusi. Iedomājieties! Un tagad man ir sveši pelni,” viņa stāsta.

Slimnīca ģimenei atvainojās par notikušo kļūmi, personīgi ierodoties pie viņiem un paskaidrojot, ka slimnīcā daudzu saslimušo un mirušo dēļ valda haoss.

Ģimene tagad vēlas saņemt kompensāciju, kā arī kremācijas izdevumu atmaksu. Maruri ģimenei arī nācies iegādāties savai radinicei jaunu matraci, jo veco viņi bija izmetuši.

Ekvadoru jaunais koronavīruss skāris smagi. Tiek ziņots par vairāk nekā 22 000 inficēšanās gadījumiem un vairāk nekā 600 nāves gadījumiem.

Vientulību raisoši skati pandēmijas plosītajā pasaulē

Kamēr pasaulē plosās Covid-19 pandēmija, lielākās pasaules pilsētas un vietas, kas ierasti bijušas pārpildītas ar tūristiem, tagad ir teju tukšas.

gallery icon
53