foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Ķīnā specifiskā veidā transportē ar koronavīrusu inficētos pacientus
2020. gada 21. janvāris, 22:30

VIDEO: Ķīnā specifiskā veidā transportē ar koronavīrusu inficētos pacientus

Jauns.lv / LETA

Sociālajā tīklā "Twitter" nonācis video, kurā redzama ar koronavīrusu sirgstošo cilvēku transportēšana.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ķīnieši transportē ar vīrusu inficētos cilvēkus ar tādiem drošības pasākumiem, it kā tās būtu bakas," rakstīts pie video.

Jau vēstīts, ka Ķīnā apstiprināti vēl divi nāves gadījumi, ko izraisījis jaunais koronavīruss, un tādējādi šī infekcija jau izraisījusi sešu cilvēku nāvi, otrdien paziņojušas veselības aizsardzības sistēmas amatpersonas.

Nacionālā veselības komisija pavēstīja, ka pirmdien reģistrēti 77 jauni inficēšanās gadījumi, kopējam inficēšanās gadījumu skaitam sasniedzot 291.

Jaunie inficēšanās gadījumi reģistrēti Hubejas provincē, kur jaunais vīruss tika konstatēts pirmo reizi, kā arī Pekinā un Šanhajā.

Pastāv aizdomas, ka vēl 27 pacienti ir inficēti ar jauno vīrusu, taču tas vēl nav apstiprināts. Šie iespējamās inficēšanās gadījumi konstatēti vairākās citās provincēs, tostarp Guandunā, Sičuaņā, Juņnaņā, Džedzjanā, Aņhui un Hainaņā.

Tas varētu liecināt, ka vīruss jau izplatījies pa visu valsti.

Tikmēr Vuhaņā, no kurienes infekcija sāka izplatīties, varasiestādes ieviesušas pārvietošanās ierobežojumus un liegušas pilsētu atstāt tūristu grupām, otrdien ziņo mediji.

Savukārt ceļu policija veiks nejaušas pilsētā iebraucošo un no tās izbraucošo privāto spēkratu pārbaudes, lai pārliecinātos, ka tajos netiek pārvadāti dzīvi mājputni vai savvaļas dzīvnieki, vēsta laikraksts "People's Daily".

Pilsētas lidostās, dzelzceļa stacijās un autoostās izvietoti infrasarkanās gaismas termometri, lai identificētu iespējamos inficētos.

Varasiestādes pieprasījušas veikt ikdienas sabiedriskā transporta līdzekļu dezinfekciju.

Kā ziņots, Ķīnas eksperti pirmdien paziņoja, ka apstiprināta jaunā noslēpumainā koronavīrusa nodošana no cilvēka cilvēkam, kas palielina šī vīrusa straujākas un plašākas izplatīšanās iespējamību.

Pasaules veselības organizācija (WHO) Ženēvā paziņojusi, ka tā trešdien sasauks Ārkārtas komitejas sanāksmi, lai noteiktu, vai šis uzliesmojums būtu pasludināms par globālu veselības krīzi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vīrusa izraisītā pneimonija izplatās laikā, kad Ķīnā sākas noslogotākais ceļošanas periods, miljoniem cilvēku dodoties ar vilcieniem un lidmašīnām pavadīt mēness kalendāra Jaunā gada brīvdienas. 

Tiek uzskatīts, ka uzliesmojums sācies decembra beigās Vuhaņas pilsētā un tā centrā bijis jūras velšu tirgus, kas 1.janvārī tika slēgts.

Uzliesmojums ir radījis lielu satraukumu, jo šis vīruss ir radniecīgs SARS (smagā akūtā respiratorā sindroma) izraisītājam. SARS 2002. un 2003.gadā prasīja 349 cilvēku dzīvības kontinentālajā Ķīnā un vēl 299 - Honkongā.