foto: EPA/Scanpix
Vienu no milzīgajiem Austrālijas ugunsgrēkiem izdevies pakļaut kontrolei
Pasaulē
2020. gada 12. janvāris, 13:39

Vienu no milzīgajiem Austrālijas ugunsgrēkiem izdevies pakļaut kontrolei

LETA

Austrālijā ugunsdzēsējiem izdevies pakļaut kontrolei vienu no milzīgajiem ugunsgrēkiem, kas deg jau ilgāk nekā desmit nedēļas, svētdien paziņojis Jaundienvidvelsas štata ugunsdzēsības dienests.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ugunsgrēku 26.oktobrī izraisīja zibens spēriens un liesmas izdedzinājušas vairāk nekā pusmiljonu hektāru lielu platību uz ziemeļrietumiem no Sidnejas.

Tikmēr Viktorijas štata varasiestādes informēja, ka sestdien cīņā ar liesmām gājis bojā ugunsdzēsējs ar 40 gadu pieredzi šajā darbā.

foto: EPA/Scanpix

Līdz ar to Austrālijā šajā ugunsgrēku sezonā kopš septembra dzīvību zaudējuši jau 27 cilvēki un tūkstošiem palikuši bez mājām. Liesmās sadeguši arī neskaitāmi savvaļas dzīvnieki.

Kopš sestdienas Jaundienvidvelsā un Viktorijas štatā gaisa temperatūra nedaudz samazinājusies, vietām lijis un pierimis vējš, kas palīdzējis ugunsdzēsējiem cīņā ar liesmām.

Skati, kas liek sirdij sažņaugties: Austrālijā uguns iznīcina miljoniem dzīvnieku

gallery icon
24

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons, kurš izpelnījās kritiku par atvaļinājumu Havaju salās ugunsgrēku krīzes laikā, svētdien sacīja, ka klimata pārmaiņas ir acīmredzami ietekmējušas vasaras, kas kļuvušas garākas, karstākas un sausākas, un lika noprast, ka Austrālija mainīs politiku, lai samazinātu siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisiju.

"Nākamos desmit gadus un turpmāk mēs dzīvosim pavisam citādākā klimatā, un mums jāpierāda mūsu elastīgums," sacīja Morisons.

Austrālijā notiek lielākā masveida evakuācija tās vēsturē

gallery icon
28

Viņš atzina, ka ugunsgrēku mērogs ir nepieredzēts un cilvēkiem ir jaunas prasības attiecībā uz to, kas valdībai būtu jādara šādās situācijās.

Pirms divām dienām tūkstošiem cilvēku Austrālijas lielākajās pilsētās demonstrācijās kritizēja Morisona sniegumu ugunsgrēku krīzes laikā un pieprasīja viņa atkāpšanos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās