foto: EPA/Scanpix
"Dievs nevēlējās, lai Austrālija būtu apdzīvota, tāpēc to aizdedzināja" - britu autožurnālists Klārksons sanikno sabiedrību
Britu televīzijas raidījumu vadītājs un žurnālists Džeremijs Klārksons.
Pasaulē
2020. gada 6. janvāris, 13:23

"Dievs nevēlējās, lai Austrālija būtu apdzīvota, tāpēc to aizdedzināja" - britu autožurnālists Klārksons sanikno sabiedrību

Jauns.lv / LETA

Britu televīzijas raidījumu vadītājs un žurnālists Džeremijs Klārksons, kurš pasaules slavu ieguva filmējoties raidījumā “Gāzi grīdā” (“Top Gear”), saniknojis sabiedrību, izsakoties saistībā ar Austrālijas ugunsgrēkiem, proti, viņš slejā izdevumā "The Sun" paudis, ka “Dievs nevēlas, lai Austrālijā dzīvotu cilvēki, tādēļ to aizdedzinājis”.

Tāpat Klārksons piebildis, ka Austrālijas iedzīvotājiem vajadzētu “atgriezties uz dzīvi Anglijā”. “Dievs ir apkaunots, tāpēc piešķīlis Austrālijai uguni,” it kā jokodams, sociālajos tīklos par ugunsgrēkiem, kuros miruši 25 cilvēki un vairāki miljoni dzīvnieku, izteicies Džeremijs Klārksons. 

Viņš arī pajokojis, ka “Dievs Austrāliju radījis tādēļ, lai tur izmitinātu visus savus neveiksmīgos “eksperimentus”, ieskaitot kontinentā mītošos stulbos un bīstamos radījumus.”. 

Austrālijā notiek lielākā masveida evakuācija tās vēsturē

gallery icon
28

Saniknotie “Twitter” lietotāji nekavējoties Klārksona ierakstus nosodījuši, atzīstot tos par rupjiem, apkaunojošiem un neiejūtīgiem. Kāds “Twitter” lietotājs paudis: “Kad visa nācija piedzīvo šausmas, ir izdegusi zeme un pusmiljards savvaļas dzīvnieku gājuši bojā, kāds varbūt atzīs jūsu nožēlojamos un rupjos jokus par labiem esam”. Bet pagaidām visa nācija domā, ka esat ārkārtīgi neiejūtīgs!”. 

Šis gan nav pirmais gadījums, kad žurnālists saniknojis cilvēkus, izsakoties par sabiedrības aktualitātēm. Neilgi pēc tam, kad vides aktīviste Grēta Tūnberga ANO Klimata konferencē uzstājās ar savu emocionālo runu, Klārksons viņu nosaucis par “sabojātu būtni”. 

Skati, kas liek sirdij sažņaugties: Austrālijā uguns iznīcina miljoniem dzīvnieku

gallery icon
24

Jauns.lv jau vēstīja, ka Austrālijas dienvidos plosās līdz šim postošākie savvaļas ugunsgrēki, kas izdedzinājuši ap sešiem miljoniem hektāru zemes, tūkstošiem mājokļu, licis simtiem tūkstošu cilvēku stundas laikā steigā pamest savas dzīvesvietas. Pašreiz Austrālijā notiekošo var raksturot pāris vārdiem “elle zemes virsū”, kas austrāliešus piemeklējusi pašā vasaras vidū (Dienvidu puslodē tagad ir vasara), kad daudzi bija ieplānojuši bezrūpīgu atvaļinājumu. Nu dzīve apgriezta kājām gaisā.