foto: Twitter / @FlyAirNZ
Aviokompānija Jaunzēlandē klientiem pasniedz ēdamas kafijas tasītes
Ēdamā kafijas tasīte
2019. gada 5. decembris, 22:42

Aviokompānija Jaunzēlandē klientiem pasniedz ēdamas kafijas tasītes

Jauns.lv

Jaunzēlandes nacionālā aviokompānija "Air New Zealand" ieviesusi ēdamas kafijas tasītes, cīnoties pret lielo atkritumu daudzumu, kas rodas lidojumu laikā, ziņo "BBC".

Tasītes, kuras radījusi vietējā kompānija "Twiice", radītas no vaniļas garšas cepuma un, kā apgalvo kompānija, ir drošas pret noplūdi.

Aviokompānija atklāj, ka ik gadu klientiem lidmašīnā tiek pasniegti aptuveni 8 miljoni vienreizlietojamo kafijas krūzīšu. Ēdamās tasītes tiks pasniegtas klientiem "gan gaisā, gan arī uz zemes", lai tādējādi atklātu "inovatīvus veidus, kā ilgtspējīgi risināt problēmas".

"Šīs tasītes jau kļuvušas par hitu klientu vidū, un mēs tās izmantojam arī, pasniedzot desertu," stāsta "Air New Zealand" pārstāve Nikija Čeiva. Šis jauninājums kompānijā ieviests pēc nesenās pārejas uz kompostējamām tasītēm, kuras veidotas no papīra un kukurūzas.

Tasīšu ražotājkompānijas pārstāvis Džeimijs Kešmors atklāj, ka šis izgudrojums "tiešām varētu atstāt pozitīvu iespaidu uz vidi".  Piemēram, Lielbritānijā katru gadu atkritumos tiek izmesti 2,5 miljardi vienreizlietojamo glāžu un tikai 0,25% no tām tiek pārstrādātas.

Tomēr vairāki soctīklu lietotāji norāda, ka šāda klimata glābšana no aviokompānijas puses ir vien nieks salīdzinot ar kaitējumu, ko lidmašīnas nodara videi.