foto: scanpix
Netanjahu dots laiks līdz 1.janvārim, lai lūgtu parlamentam tiesisko imunitāti
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Pasaulē
2019. gada 2. decembris, 22:15

Netanjahu dots laiks līdz 1.janvārim, lai lūgtu parlamentam tiesisko imunitāti

Jauns.lv / LETA

Izraēlas premjerministram Benjaminam Netanjahu ir laiks līdz 1.janvārim, lai lūgtu parlamentam tiesisko imunitāti pret kriminālapsūdzībām, paziņojis Izraēlas ģenerālprokurors Avihai Mandelblits.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja vairākums no 120 Izraēlas parlamenta - Kneseta - locekļiem neatbalstīs imunitātes piešķiršanu Netanjahu, viņam būs jāstājas tiesas priekšā Jeruzalemē, vēstulē parlamentam paziņoja ģenerālprokurors.

Netanjahu ir izvirzītas apsūdzības kukuļņemšanā, krāpšanā un uzticības laušanā.

Ģenerālprokurors vēstulē Knesetam pievienojies apsūdzības raksta paplašināto versiju, kurā minēti 333 liecinieku vārdi, tostarp uzņēmēji un politiķi. Dokumentā arī norādīts, ka lieta tiks izskatīta Jeruzalemes apgabala tiesā, nevis Telavivā.

Ģenerālprokurors piebilda, ka piekritis Netanjahu lūgumam no pirmdienas atvēlēt viņam 30 dienas laika, lai saskaņā ar likumu lūgtu parlamentam tiesisko imunitāti.

Netanjahu, kurš kategoriski noliedz visas apsūdzības, ir pirmais Izraēlas premjerministrs, kuram izvirzītas apsūdzības, atrodoties amatā.

Tikmēr Izraēlai jau gandrīz gadu nav pilntiesīgas valdības, Netanjahu un viņa politiskajam konkurentam Benijam Gancam nespējot izvedot koalīcijas valdību pēc parlamenta vēlēšanām, kas notika aprīlī un septembrī.

Izraēlas prezidents Reuvens Rivlins nākamo premjerministru ir uzdevis izraudzīties parlamentam.

Ja nevienam kandidātam līdz 11.decembrim nebūs izdevies saņemt vairākuma Kneseta deputātu atbalstu, tiks izsludinātas jaunas vēlēšanas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās