foto: REUTERS/SCANPIX
Maltas premjers sasauc valdības ārkārtas sanāksmi
Maltas premjerministrs Džozefs Muskats.
Pasaulē
2019. gada 29. novembris, 08:33

Maltas premjers sasauc valdības ārkārtas sanāksmi

Jauns.lv / LETA

Maltas premjerministrs Džozefs Muskats ceturtdien sasauca valdības ārkārtas sanāksmi apstākļos, kad žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicijas slepkavības lietas pastiprināta izmeklēšana draud tālāk destabilizēt valdību.


"Situācija ir ļoti nopietna," vicepremjers Kriss Fīrns paziņoja žurnālistiem, dodoties uz šo sanāksmi.

Sanāksmei sākoties, policija paziņoja, ka Muskata bijušais administrācijas vadītājs Kīts Šembri, kurš bija aizturēts pēc pratināšanas Karuanas-Galicijas slepkavības lietā, tagad ir atbrīvots.

foto: REUTERS/SCANPIX
Maltas premjerministrs Džozefs Muskats.

Policija atzina, ka nejūt vajadzību turpināt Šembri turēšanu apcietinājumā.

Žurnālistes slepkavības lietā galvenais aizdomās turamais uzņēmējs Jorgens Fenečs izmeklētājiem bija norādījis uz Šembri kā šīs slepkavības organizētāju, sacīja ziņu avoti policijā, atsaucoties uz Feneča pratināšanu.

Fenečs cenšas panākt, lai prezidents viņu apžēlotu apmaiņā pret informāciju šajā lietā.  

Ziņu avoti sacīja, ka valdības ārkārtas sanāksme var būt sasaukta, lai apspriestu iespējamo Feneča apžēlošanu. Premjers šīs sanāksmes beigās varētu vērsties ar uzrunu pie valsts iedzīvotājiem.

53 gadus vecā Karuana-Galicija, kas atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, tika nogalināta 2017.gada 16.oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

Karuana-Galicija bija starp Maltas ievērojamākajām personām, pateicoties daudz lasītam žurnālistes blogam, kurā viņa atmaskoja noziedzību un korupciju, vēršoties gan pret premjeru Džozefu Muskatu, gan pret opozīcijas pārstāvjiem.

Žurnālistes dēli pēc viņas nāves pieprasīja premjerministra Muskata atkāpšanos, apsūdzot viņu nesodāmības kultūras radīšanā un Maltas pārvēršanā par "mafijas salu".