foto: REUTERS/SCANPIX
Publicēs jaunu ziņojumu par Polijas prezidenta lidmašīnas avāriju
Mērķis ir precizēt lidmašīnas avārijas iemeslus.
Pasaulē
2019. gada 8. novembris, 11:09

Publicēs jaunu ziņojumu par Polijas prezidenta lidmašīnas avāriju

Jauns.lv / LETA

Nākamgad tiks publiskots jauns ziņojums par 2010.gadā netālu no Smoļenskas, Krievijas rietumos, notikušo Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas avāriju, paziņojis atkārtotās izmeklēšanas komisijas vadītājs Antonijs Macerevičs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Augsta ranga konservatīvais politiķis sabiedriskajai radiostacijai "Polskie Radio" sacīja, ka viņa mērķis ir precizēt iemeslus lidmašīnas avārijai, kurā gāja bojā Polijas prezidents un vēl 95 personas.

Aprīlī Macerevičs sacīja, ka izmeklēšana liecina, ka lidmašīnā esošie cilvēki gāja bojā eksplozijā.

Pagājušajā nedēļā Polijas prokuroru grupa Krievijā pabeidza atkārtotu prezidenta lidmašīnas vraka pārbaudi, vēstīja valsts ziņu aģentūra PAP.

Atsaucoties uz neoficiāliem ziņojumiem, PAP vēstīja, Polijas prokurori vākuši datus ASV ekspertiem, kas palīdz Polijas varasiestādēm izmeklēšanā.

2010.gada aviokatastrofa Polijā joprojām ir sabiedrībā sāpīgs temats un pretrunu un savstarpēju apvainojumu iemesls.

Pērn Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja aicināja Krieviju avarējušās lidmašīnas vraku nekavējoties nodot Polijas varasiestāžu rīcībā un tādējādi izvairīties no iespējamo pierādījumu turpmākiem bojājumiem.

Kadri no Polijas elites lidmašīnas aviokatastrofas vietas Smoļenskā

Aviokatastrofa Smoļenskā notika 2010. gada 10. aprīlī, kad Polijas prezidenta lidmašīna "Tupolev Tu-154M" nogāzās netālu no Krievijas pilsētas Smoļenskas lidlauka ...

gallery icon
18

Krievija ir atteikusies atdot Polijai vraku, tostarp lidmašīnas tā dēvētās melnās kastes, apgalvojot, ka tā turpina izmeklēt aviokatastrofu.

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī. Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki, arī Polijas prezidents Kačiņskis un daudzas citas Polijas augstākās amatpersonas.

Polijas labējā spārna politiķi uzskata, ka aviokatastrofa nebija negadījums.

Polijas valdošās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) līderis Jaroslavs Kačinskis, kas ir bojāgājušā prezidenta dvīņubrālis, uzskata, ka avārijā vainojama Maskava, un apņēmies atrast atbildīgos un atgūt lidmašīnas atlūzas, lai tās varētu izpētīt Polijas izmeklētāji.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās