foto: REUTERS/SCANPIX
VIDEO: cilvēki glābjas, kā var. Ņūorleānā gaišā dienas laikā sabrūk daudzstāvu viesnīca
Viesnīca augšējo stāvu atlūzas kopā ar vairakiem strādniekiem novēlās pa tiešo uz ielas brauktuves.
Pasaulē
2019. gada 12. oktobris, 21:50

VIDEO: cilvēki glābjas, kā var. Ņūorleānā gaišā dienas laikā sabrūk daudzstāvu viesnīca

Jauns.lv

ASV Luiziānas štata lielākajā pilsētā Ņūorleānā šodien pēkšņi sabruka vairāki augšējie stāvi vēl nepabeigtajai "The Hard Rock Hotel" viesnīcai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta ASV mediji, negadījumā vismaz viens cilvēks gājis bojā, trīs joprojām ir bezvēsts pazuduši, bet vismaz 19 nogādāti slimnīcā ar ne pārāk būtiskiem savainojumiem. Pēc sākotnējās informācijas, visi cietušie ir būvnieki, no kuriem daļa negadījuma brīdī atradās arī viesnīcas augšējos stāvos.

Cilvēks no kādas garām braucošas automašīnas video fiksējis pašu negadījuma brīdi. Sižetā redzams, ka vairāk cilvēki pamana brūkošo daudzstāvu ēku un metas bēgt. Vairākiem cilvēkiem veiksmīgi izdodas izvairīties no krītošajiem betona bluķiem.

foto: REUTERS/SCANPIX
Viesnīca augšējo stāvu atlūzas kopā ar vairakiem strādniekiem novēlās pa tiešo uz ielas brauktuves.

Citos aculiecinieku video materiālos redzams, ka arī vairākām automašīnām tikai par mata tiesu izdodas paglābties no brūkošajām konstrukcijām.

Ņūorleānas ugunsdzēsības dienests plkst.9.12 saņēmis informāciju, ka pilsētas centrā daļēji sabrukusi viesnīcas "Hard Rock Hotel" jaunbūve.

Viens cilvēks gājis bojā negadījuma vietā, sacīja ugunsdzēsības dienesta priekšnieks Timotijs Makonels, piebilstot, ka ēkas struktūra ir nestabila.

Pēc tam kad sabruka ēkas "augšējie seši vai astoņi stāvi", ugunsdzēsēji evakuēja strādniekus, kas atradās ēkā, sacīja Makonels.

Astoņpadsmit stāvus augstā "The Hard Rock Hotel" viesnīcā viesiem bija paredzētas 350 istabiņas un milzīgs baseins, tomēr to nebija izdevies pabeigt vairāk nekā 10 gadu garumā, jo ēka tika uzskatīta par pārāk augstu pilsētai, kā arī pie vainas bija dažādas nedienas ar likumu būvniecības firmas vadītājam.

Pašlaik vēl nav izskanējušas oficiālas versijas, kāpēc noticis šāds negadījums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas