foto: AP/Scanpix
Francijas #MeToo aizsācējai par apmelošanu liek maksāt kompensāciju
Francijas #MeToo kustības dibinātāja Sandra Milēra.
Pasaulē
2019. gada 25. septembris, 22:13

Francijas #MeToo aizsācējai par apmelošanu liek maksāt kompensāciju

Jauns.lv / LETA

Parīzes tiesa trešdien lika Francijas #MeToo kustības dibinātājai Sandrai Milērai maksāt vairāku tūkstošu eiro lielu kompensāciju par apmelošanu vīrietim, kuru viņa tviterī bija apsūdzējusi seksuālā uzmācībā.

Tiesa nosprieda, ka Milērai jāmaksā 15 000 eiro liela kompensācija Francijas televīzijas vadītājam Ērikam Brionam, par kuru Milēra bija apgalvojusi, ka viņš kādā ballē runājis neķītrības.

Tiesa viņai lika maksāt vēl 5000 eiro Brionam par tiesas izmaksām, kā arī izdzēst tvītu un publicēt savā tvitera kontā un divos preses izdevumos tiesas paziņojumus.

Milēras advokāts Fransiss Špinērs žurnālistiem sacīja, ka spriedums tiks pārsūdzēts, sakot, ka spriedums "neatbilst šim laikam", notikušo dēvējot par "regresu".

Brions spriedumu "uzņēmis ar zināmu atvieglojumu un atkārtoti pauž, ka viņš Sandrai Milērai nekad nav uzmācies", sacīja viņa advokāts Nikolā Benuā.

Milēra 2017.gada oktobrī aizsāka mirkļbirku #balancetonporc ("atmasko savu cūku"), mudinot francūzietes nosaukt vārdā un kaunināt pāridarītājus.

Tvitera ierakstā dažas stundas vēlāk ASV bāzētā franču žurnāliste apsūdzēja Brionu, ka viņš 2012.gadā kādā sarīkojumā Kannās ar seksuāla rakstura piezīmēm viņu pazemojis.

Milēra apgalvoja, ka Brions viņai sacījis: "Tev ir lielas krūtis. Tu esi mans tips. Es panākšu, ka tev būs orgasms visu nakti."

Mediju konsultants un bijušais telekanāla "Equidia" vadītājs Brions atzina, ka ir izteicis nepiedienīgas piezīmes un ka par tām nākamajā dienā īsziņā atvainojies.

Brions gan arī skaidroja, ka Milēras tvītā viņš nepatiesi apvainots kā dzimumnoziedznieks un ka sekojušās ažiotāžas dēļ iznīcināta viņa karjera.