foto: Zumapress/Scanpix
"Es piedodu šāvējam, kurš nogalināja manu dēlu un viņa sievu"
Šaušana sestdien notika cilvēku pārpildītā veikalā "Walmart", kas bija otrā apšaude "Walmart" veikalos mazāk nekā nedēļas laikā. Bojā gāja 20 cilvēki, taču ievainojumus guva vēl 26 cilvēki.
Pasaulē
2019. gada 7. augusts, 06:30

"Es piedodu šāvējam, kurš nogalināja manu dēlu un viņa sievu"

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas sestdienā apšaudē tirdzniecības kompleksā ASV Teksasas štatā Elpaso pilsētā tika nogalināti 20 cilvēki. Bojāgājušo vidū arī Gilberta Ančondo jaunākais dēls Andrē un viņa sieva Džordana. Lai arī notikušais ir sāpīgs trieciens Ančondo ģimenei, vīrietis ir pārliecināts - šāvējs nebija pie pilna saprāta, vēsta BBC.

Šaušana sestdien notika cilvēku pārpildītā veikalā "Walmart", kas bija otrā apšaude "Walmart" veikalos mazāk nekā nedēļas laikā. Bojā gāja 20 cilvēki, taču ievainojumus guva vēl 26 cilvēki.

Policisti aizturējuši šāvēju, kurš identificēts kā 21 gadus vecs Teksasas pilsētā Allenas iedzīvotājs Patriks Krusiuss.

"Agresors varēja būt arī mans dēls. Es viņam piedodu, jo viņš nebija pie pilna saprāta. Viņā bija iemiesojies velns. Esmu ļoti ticīgs un piedodu viņam par izdarīto," mazāk nekā 24 stundas pēc notikušā raidorganizācijai BBC saka Gilberts Ančondo, kurš liktenīgajā sestdienā zaudēja divus ģimenes locekļus.

foto: AP/Scanpix
Sestdienas apšaude Elpaso bija jau otrā apšaude "Walmart" veikalos mazāk nekā nedēļas laikā.

Ančondo stāsta, ka viņa 23 gadus vecais dēls Andrē un viņa sieva Džordana (24) katru sestdienas rītu veda savu meitu Skailinu uz deju treniņu, bet pēc tam devās iepirkties uz "Walmart" tirdzniecības centru, kas atradās turpat blakus. Šajā sestdienā Skailina bija īpaši priecīga - bija viņas piektā dzimšanas diena.

Andrē un Džordana bija nule ievākušies jaunā mājoklī, ko Gilberta dēls bija tik tikko pabeidzis būvēt. Liktenīgās sestdienas vakarā bija paredzēts atzīmēt kopumā trīs notikumus - Skailinas dzimšanas dienu, Andrē un Džordanas kāzu jubileju, kā arī ievākšanos jaunajā miteklī.

Kopā ar viņiem šaušanas brīdī veikalā bija arī pāra divus mēnešus vecais dēls Pauls.

Sestdienas rītā ap plkst. 9:15 Gilberts redzējis Andrē, Džordanu un Paulu. "Redzēju dēlu un viņa sievu. Džordana aizvēra durvis. Andrē turēja rokās jaundzimušo. Viņi grasījās doties prom."

Apmēram vienu stundu vēlāk parādījās pirmās ziņas šaušanu.

Teksasā apšaudē lielveikalā nogalināti vairāki cilvēki

Apšaudē lielveikalā ASV Teksasas štatā sestdien nogalināti vairāki cilvēki.

gallery icon
25

"Nožēloju, ka es neapstājos un nesamīļoju, nenovēlēju svētību un nenoskūpstīju viņus. Toties es redzēju viņus laimīgus. Es negribēju viņus iztraucēt, negribēju, lai pārplīst šis laimes burbulis," liktenīgo dienu atceras Gilberts. 

Džordanas nāve tika apstiprināta jau sestdienā, savukārt par Andrē ģimenei paziņots tikai svētdienas rītā. Pāra divus mēnešus vecais zīdainis šaušanā necieta, taču tika nogādāts slimnīcā. Bērnam lauzti divi pirksti un viņš nodots vecvecāku aprūpē.

foto: Zumapress/Scanpix
Cilvēki sēro par apšaudes upuriem "Walmart" veikalā Elpaso.

Gilbertam pavēstīts, ka viņa dēls savas dzīves pēdējos mirkļos pavadījis, cenšoties pasargāt savu ģimeni: "Man teica, ka esmu labi viņu audzinājis, jo viņš centies aizsargāt savu ģimeni. Viņš  nostājies priekšā sievai un bērnam brīdī, kad uz viņiem tika izdarīti šāvieni. Arī Džordana darīja to, kas viņai bija jādara, - jāpasargā mazais Pauls."

"Tas mani dara ļoti lepnu. Ja viņš mira šādos apstākļos, es varu ar to sadzīvot," teic Gilberts.

Jau vēstīts, ka sestdien apšaudē tirdzniecības kompleksā ASV Teksasas štatā Elpaso pilsētā tika nogalināti 20 cilvēki.

Aptuveni 13 stundas vēlāk ASV notikusi vēl viena masu apšaude -  Deitonas pilsētā Ohaio štatā nogalināti deviņi cilvēki un vēl 16 ievainoti, bet šāvējs miris. Apšaude notikusi populārā bāru un naktsklubu rajonā Deitonas centrā naktī ap plkst.1 pēc vietējā laika.

Aizvadītās nedēļas nogalē ASV mazāk nekā 13 stundu laikā abās masu apšaudēs nogalināts kopumā 31 cilvēks.