foto: REUTERS/SCANPIX
Pēc pārgalvīga trika veikšanas Indijas upē noslīcis burvju mākslinieks; viņa pēdējie vārdi bijuši zīmīgi
Čančals Lahiri pirms liktenīgā burvju trika.
2019. gada 18. jūnijs, 10:46

Pēc pārgalvīga trika veikšanas Indijas upē noslīcis burvju mākslinieks; viņa pēdējie vārdi bijuši zīmīgi

Jauns.lv

Gangas upes krastos pēc vairāk nekā diennakti ilgiem meklējumiem izskalotas Indijas burvju mākslinieka Čančala Lahiri (40) mirstīgās atliekas. Vīrietis ģimenes, draugu un fanu priekšā svētdien veica pārgalvīgu triku, pēc kura pazuda bezvēsts. Tuvinieki līdz pēdējam brīdim cerēja, ka pazušana ir tikai daļa no viņa priekšnesuma, ziņo "The Independent".

Lahiri centās veikt izglābšanās triku - viņš, sasiets ar virvēm un ķēdēm, tika ielaists Gangas upes dzelmē.

Skatītāji ar satraukumu gaidījuši Lahiri izpeldēšanu virs ūdens, bet tā arī to nesagaidīja. Domādami, ka tā ir daļa no priekšnesuma, viņi sākotnēji, vismaz 15 minūtes, trauksmi nav cēluši. Tomēr, kad pagājis jau pārāk ilgs laiks, uzsākta pazudušā vīrieša meklēšana.

Pirms bīstamā trika izpildīšanas Lahiri apgalvojis, ka jau pirms 21 gada tajā pašā vietā jau veicis līdzīgu triku, un viņam tas izdevies bez aizķeršanās: "Es biju ieslēgts stikla kastē, sasiets ar ķēdēm. Mani no tilta ielaida ūdenī un es tiku ārā 29 sekunžu laikā."

foto: AFP/Scanpix
Čančals Lahiri pirms liktenīgā burvju trika.

Lahiri pirms iegremdēšanas ūdenī svētdien atzinis, ka šoreiz izlauzties no ķēdēm būs grūtāk. Burvju mākslinieks ar šo triku centies atjaunot sabiedrības interesi šajā izklaidējošajā nodarbē.

Diemžēl pirmdienas vēlā vakarā Gangas krastā, atpuveni 1 kilometru no vietas, kur iegremdēts ūdenī, atrasts Lahiri līķis. Zināms, ka viņa pēdējie vārdi bijuši ļoti zīmīgi: "Ja es to spēšu, tas būs maģiski, bet, ja nē, tas būs traģiski."

2013.gadā Lahiri saniknojis publiku, kad tā pieķērusi viņu krāpjoties. Vīrietis ielaists ūdenī stikla kastē, un klātesošie skaidri redzējuši, ka kastei ir durvis, caur kurām Lahiri vienkārši ticis ārā. Toreiz sadusmotais pūlis meties virsū burvju māksliniekam, viņu fiziski ietekmējot.

Par šāda veida burvju triku aizsācēju tiek uzskatīts slavenais ungāru izcelsmes amerikāņu burvju mākslinieks Harijs Hudini (1874-1926). Viņš bija slavens tieši ar šāda veida izlaušanās trikiem - satīts ar virvēm un ķēdēm, viņš spēja izkļūt no vissarežģītākajām situācijām.