foto: ekrānuzņēmums no video
Miris 12 gadus vecs amerikāņu zēns, kuru tēvs ar pamāti turēja badā un pieslēgtu pie suņa ķēdes
Pasaulē
2019. gada 5. jūnijs, 12:11

Miris 12 gadus vecs amerikāņu zēns, kuru tēvs ar pamāti turēja badā un pieslēgtu pie suņa ķēdes

Jauns.lv

12 gadus vecais Eduardo Posso dzīvoja Floridā, ASV, kopā ar savu māsu, tēvu un pamāti – vismaz tā domāja zēna bioloģiskā māte. Patiesība izrādījās šausminoša – puika tika turēts badā, pieslēgts pie suņa ķēdes un ilgstoši izmantots. 24. maijā zēns miris, ziņo CNN.

Eduardo 32 gadus vecais tēvs un 25 gadus vecā pamāte arestēti un apsūdzēti nepilngadīgā slepkavībā. Ierēdņi apgalvo, ka ģimene bērnu lēni badinājusi, līdz viņš miris. 

Tikmēr Eduardo bioloģiskā māte atzinusi, ka visu laiku domājusi – dēls dzīvo labos apstākļos Floridā pie sava tēva. 

Tiesu patologs Eduardo nāvi klasificējis kā tīšu slepkavību – zēns miris no nepietiekama uztura. Tiesu medicīnas eksperts atzinis, ka Eduardo ķermeni klājuši zilumi un čūlas. 

Ģimene pārvākusies no Floridas uz Indiānas štatu, jo Floridā nemitīgi to uzraudzījuši Bērnu tiesību dienesta pārstāvji. Indiānā viņi dzīvojuši motelī, bet Eduardo turējuši saslēgtu ķēdēs vannas istabā. 

Ģimenē aug vēl trīs citi bērni – 9 gadus veca meitene, 5 gadus vecs zēns un 2 gadus vecs mazulis. Nu bērni nodoti Bērnu aizsardzības dienestu aprūpē. Mediķi atzinuši bērnus par veseliem. 

Pēc Eduardo nāves izmeklētāji pārmeklējuši moteli, atrodot dažādas ķēdes, auklas, elektrisko apkakli un rokudzelžus, kuros saslēgts turēts 12 gadus vecais puika. 

Zēna bioloģiskā māte atzinusi, ka viņas bērna tēvs vienmēr izturējies rupji, kas arī bijis šķiršanās iemesls, bet viņa neuzskata, ka bijušais vīrs būtu spējīgs nogalināt paša dēlu. “Es nekad nespētu iedomāties, ka viņš varētu izdarīt ko tik briesmīgu. Kā gan kāds varētu noslepkavot paša dēlu?,” sacīja Eduardo bioloģiskā māte. Viņa arī atzina, ka pēc šķiršanās vīrs paņēmis bērnus sev līdzi un nekad nav atgriezies. 

“Es ceru, ka mana bērna nāve iedrošinās sabiedrību runāt par vardarbīgu izturēšanos pret bērniem daudz plašākā mērogā,” piebildusi Eduardo māte. 

Tēmas