foto: Brock Miller/ Vida Press
9 mēnešus pēc Aretas Franklinas nāves viņas mājās zem spilvena atrod ar roku rakstītu testamentu
2019. gada 22. maijs, 07:12

9 mēnešus pēc Aretas Franklinas nāves viņas mājās zem spilvena atrod ar roku rakstītu testamentu

Jauns.lv

Par soulmūzikas karalieni dēvētā dziedātāja Areta Franklina mūžībā devās aizvadītā gada augustā, taču tikai tagad atrasti trīs dīvas ar roku rakstīti testamenti. Viens no tiem bijis zem spilvena viņas mājas guļamistabā, – informē dziedātājas advokāts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunākais no šiem ar roku rakstītajiem Aretas Franklinas testamentiem datēts ar 2014. gada martu. Tajā dziedātāja savus īpašumus novēl ģimenes pārstāvjiem. Vairākas vietas ar roku rakstītajā dokumentā ir ārkārtīgi grūti salasāmas. Šajā četras lapas plašajā testamentā vietām ir izsvītroti vārdi, vietām papildinājumi rakstīti uz lapas malām.

Soulmūzikas karaliene Areta Franklina (1942 - 2018)

Arita Franklina ar saviem hitiem "Respect" (1967), "Natural Woman" (1968) un "I Say a Little Prayer" (1968) ietekmējusi vairākas dziedātāju ...

gallery icon
21

Soulmūzikas dīvai Aretai Franklinai bija 76 gadi, kad viņa pērn zaudēja cīņā ar aizkuņģa dziedzera vēzi. Tolaik dziedātājas advokāti un ģimene apliecināja, ka Areta nav atstājusi testamentu. Trīs ar roku rakstīti testamenti atrasti vien šā mēneša sākumā. Divi 2010. gadā rakstīti dokumenti uzieti aizslēgtā skapītī pēc tam, kad atrasta tā atslēga.

Savukārt 2014. gadā rakstītais testaments atrasts kādā pierakstu kladē, kas bijis novietots Franklinas kundzes mājas viesistabā zem spilvena. To apliecinājis advokāts Deivids Benets.

foto: Soul Brother/WWD/REX/ Vida Press
Areta Franklina 2017. gada novembrī, vienā no saviem pēdējiem koncertiem.

Benets bija dziedātājas advokāts vairāk nekā 40 gadu garumā, viņš jaunatrastos testamentus šo pirmdien nodevies izskatīšanai tiesā. Advokāts nav pārliecināts, vai šie ar roku rakstītie testamenti pēc Mičiganas štata likumiem tiks vērtēti kā likumīgi. Kā nekā tie ir rakstīti ar roku un nav notāra apstiprināti. Tiesas sēde nozīmēta uz šā gada 12. jūniju.

Benets norādījis, ka ar testamentiem iepazīstināti visi četri Franklinas dēli vai arī viņu advokāti. Vienošanās nav panākta, vai šāds pēdējās vēlēšanās izteikums uzskatāms par respektējamu. Divi no dēliem esot iebilduši pret šāda testamenta ievērošanu.

Pēdējā gaitā izvadīta soulmūzikas zvaigzne Areta Franklina

Detroitā (ASV) mūžībā pavadīta izcilā soulmūzikas dziedātāja Areta Franklina, kura mira 76 gadu vecumā.

gallery icon
53

Franklina ar saviem hitiem "Respect" (1967), "Natural Woman" (1968) un "I Say a Little Prayer" (1968) ietekmējusi vairākas dziedātāju paaudzes.

Karjeras gaitā viņa saņēmusi 18 "Grammy" godalgas, arī par mūža ieguldījumu. Viņa bija pirmā sieviete, kas uzņemta Rokenrola slavas zālē.

foto: ©A&E / Everett Collection/ Vida Press

2005.gadā viņa saņēmusi Prezidenta brīvības medaļu - ASV augstāko civilo apbalvojumu.

Areta Franklina dziedājusi divu prezidentu - Bila Klintona un Baraka Obamas - inaugurācijas ceremonijās.

2010.gadā soulmūzikas zvaigznei radās nopietnas veselības problēmas, bet, neraugoties uz to, viņa turpināja uzstāties līdz pat 2017. gada beigām.

foto: Splash News/ Vida Press
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās