foto: Ekrānuzņēmums
Pēc slaktiņa Jaunzēlandē "Facebook" ierobežos piekļuvi tiešraidēm
Kadrs no labējā ekstrēmista Brentona Taranta tiešraides video, kad viņš 15.martā atklāja uguni divās mošejās Kraistčērčā un nogalināja 50 cilvēkus.
Pasaulē
2019. gada 15. maijs, 19:11

Pēc slaktiņa Jaunzēlandē "Facebook" ierobežos piekļuvi tiešraidēm

Jauns.lv / LETA

Sociālās saziņas vietne "Facebook" trešdien paziņoja, ka ierobežos piekļuvi tiešraidēm, lai novērstu videomateriālu ar nepiemērotu statusu nevaldāmu izplatīšanu, kā tas notika pēc slaktiņa mošejās Jaunzēlandes pilsētā Kraistčērčā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cilvēkiem, kas pārkāpuši noteikumus, tostarp tos, kas attiecas uz "bīstamām organizācijām un personām", tiks ierobežota pieeja "Facebook Live" tiešraižu pakalpojumam, informēja kompānijas viceprezidents Gajs Rouzens.

"Pēc šausminošajiem nesenajiem teroraktiem Jaunzēlandē izvērtējam, ko vēl mēs varētu darīt, lai ierobežotu mūsu pakalpojumu izmantošanu ar nolūku kaitēt citiem un izplatīt naidu," paziņoja Rouzens.

"Facebook Live" pieejamība tiks ierobežota jau pēc viena pārkāpuma. Tāpat tiks paplašināts pārkāpumu loks, kuru dēļ šādas sankcijas varēs piemērot.

Starp pārkāpumiem, par kuriem tiks liegta piekļuve pakalpojumam "Facebook Live", ir dalīšanās ar saiti uz paziņojumu no teroristiskas organizācijas, nesniedzot plašāku kontekstu šādai rīcībai, norādīja kompānijas pārstāvis.

"Tuvāko nedēļu laikā plānojam paplašināt šos ierobežojumus uz citām jomām, sākot ar aizliegumu šiem pašiem cilvēkiem veidot reklāmas "Facebook"," paziņoja Rouzens.

Apšaudē Jaunzēlandes mošejā daudzi nogalinātie

Kraistčērčas pilsētā, Jaunzēlandē, piektdien apšaudēs divās mošejās lūgšanu laikā nogalināti 49 cilvēki.

gallery icon
45

Viņš piebilda, ka tehniskie jaunievedumi ir nepieciešami, lai apsteigtu "negatīvas manipulācijas ar medijiem", kādas notika pēc slaktiņiem Jaunzēlandes mošejās, kad "Facebook" lietotāji veica izmaiņas videomateriālos, lai izvairītos no satura filtriem.

Rouzens norādīja, ka pēc uzbrukumiem kompānijai bija jārisina situācija, ka parādījās daudz dažādu variantu ar videomateriāliem no uzbrukuma.

"Cilvēki - ne vienmēr apzināti - dalījās ar rediģētām video versijām, kas apgrūtināja sistēmām to atklāšanu," paskaidroja kompānijas pārstāvis.

"Facebook" paziņoja par 7,5 miljonu ASV dolāru (6,68 miljonu eiro) investīcijām pētniecības partnerībās ar trīs ASV universitātēm, lai uzlabotu attēlu un video analīzes tehnoloģijas.

Rouzens uzsvēra, ka tas būs būtisks darbs "Facebook" centienos novērst rediģētu materiālu, tostarp video, kas rediģēti ar mākslīgo intelektu, izplatīšanu.

"Ceram, ka tas mums palīdzēs iedarbīgāk cīnīties pret organizētiem ļaundariem, kas mēģina pārspēt gudrībā mūsu sistēmas, kā tas notika pēc Kraistčērčas uzbrukumiem," viņš teica.

"Facebook" pēdējā laikā saskaras ar aizvien lielāku kritiku par nespēju novērst ekstrēmistiska satura izplatīšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Labējais ekstrēmists Brentons Tarants 15.martā atklāja uguni divās mošejās Kraistčērčā, nogalinot 50 cilvēkus. Savu uzbrukumu viņš filmēja un pārraidīja sociālajā tīklā "Facebook", izmantojot dzīvās straumēšanas pakalpojumu.