foto: Ekrānuzņēmums
Uzvaras diena Maskavā: kāds no veterāniem Putinam izsaka atzinību par Krimas aneksiju
Veterāns Putinam izteica pateicību par Krimas aneksiju.
Pasaulē
2019. gada 9. maijs, 13:03

Uzvaras diena Maskavā: kāds no veterāniem Putinam izsaka atzinību par Krimas aneksiju

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 9.maijā pirms Uzvaras dienas militārās parādes Sarkanajā laukumā sveica Otrā pasaules kara veterānus.

Krievijas līderis ieradās līdzās premjerministram Dmitrijam Medvedevam un bijušajam Kazahstānas prezidentam Nursultanam Nazarbajevam.

Viņš paspieda rokas un aprunājās ar kara veterāniem un viesiem. Viens no viņiem sparīgi spieda prezidenta roku un izteica atzinību par Krimas aneksiju 2014. gadā.

"Biedr virspavēlniek, es apbrīnoju jūsu operāciju Krimā, malacis!" dedzīgi spiežot roku teica veterāns.

foto: Ekrānuzņēmums
Veterāns Putinam izteica pateicību par Krimas aneksiju.

Samulsušais Putins pasmadīja un izteica  pateicību, novēlot priecīgus svētkus, viņš devās veikt svinīgo uzrunu.

Putins savā uzrunā Sarkanajā laukumā teica: "Mēs noliecam galvas mūsu dēlu, meitu, tēvu, māšu, vectēvu, vīru, sievu, brāļu, māsu, dienesta biedru, radinieku un draugu priekšā, mēs sērojam par par veterāniem, kuri vairs nav ar mums. Mēs esam darījuši un darīsim visu iespējamo, lai nodrošinātu mūsu bruņoto spēku augstāko gatavību cīņai. Mēs turpināsim palielināt militārā dienesta prestižu, karavīru un virsnieku autoritāti, kuri aizstāv mūsu tēvzemi. Tajā pat laikā Krievija ir atvērta sadarbībai ar visiem, kuri ir gatavi cīnīties pret terorismu, neonacismu un ekstrēmismu."

Pirms militārās parādes Putins ieturēja klusuma brīdi, lai pieminētu visus, kuri Otrā pasaules kara laikā zaudēja savas dzīvības.

Putins runāja arī no tribīnes, kur bija sapulcējušies daudzi kara veterāni. Viņi bija uzvilkuši militārās formas, kas nosētas ar medaļām un citiem apbalvojumiem. Krievijas prezidents norādīja, ka tā turpinās ieguldīt līdzekļus militārajā attīstībā.

Vairums Eiropas valstu nacistiskās Vācijas sagrāvi atzīmē 8.maijā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Par darbībām, kas grauj Ukrainas teritoriālo integritāti, suverenitāti un neatkarību, ES iesaldējusi līdzekļus un aizliegusi iebraukt bloka teritorijā 170 cilvēkiem un 44 uzņēmumiem.