foto: Ivans Kļučarevs (ВКонтакте)
Kameras priekšā ar rokudzelžiem pieķēdēts pie koka, Krievijas mežos atrasts 2 gadus pazuduša vīrieša skelets
2019. gada 17. aprīlis, 14:35

Kameras priekšā ar rokudzelžiem pieķēdēts pie koka, Krievijas mežos atrasts 2 gadus pazuduša vīrieša skelets

Jauns.lv

Aptuveni 130 kilometru attālumā no Maskavas mežā atrasts 2017.gada maijā pazudušā Ivana Kļučareva līķis. Vīrieša skelets bijis pieķēdēts pie koka, ziņo ārvalstu mediji.

Krievijas policija jau izvirzījusi vairākas versijas par to, kas noticis ar 31 gadu veco vīrieti.

Skeletu lapu kaudzē atradis kāds vietējais iedzīvotājs, un tas joprojām bijis apģērbts džemperī. 

Tā kā skeleta priekšā atrasta videokamera, policija min, ka Ivans mēģinājis veikt kādu "izbēgšanas triku". Vīrietis bijis šādu izdzīvošanas triku atbalstītājs.

foto: Ivans Kļučarevs (ВКонтакте)

Zināms, ka šādus trikus - izbēgšanu, esot saslēgtam rokudzelžos - 19.gadsimta beigās praktizējis Ungārijā dzimušais amerikāņu iluzionists un burvju mākslinieks Harijs Hudini. Tāpēc ārvalstu mediji Ivanu jau paspējuši nodēvēt par "neizdevušos Hudini".

Vīrieša līķis tika atrasts guļus stāvoklī. Rokas vīrietim bija saslēgtas rokudzelžos, kas bija pieķēdēti kokam.

Tomēr policija izskata vēl kādu versiju - iespējams, Ivans iesaistījies kādā seksuālā eksperimentā. Tāpat netiek izslēgta slepkavības versija un, iespējams, nozieguma vieta krietni pārveidota, lai notikušais izskatītos pēc negadījuma.

foto: Ivans Kļučarevs (ВКонтакте)

Netālu atrasta arī uzslieta telts, kamera, kas pavērsta mirušā virzienā, pieci rokudzelžu komplekti, trīs metāla ķēdes, sešas piekaramās atslēgas un grāmata par mezglu veidošanu.

Policija uzsākusi kameras atmiņas kartes pētīšanu, kā arī atradusi vīrieša datoru, kurā, kā vēsta likumsargi, atklāta Ivana interese sadomazohistiskās nodarbēs.

Kļučarevs jau iepriekš devies riska pilnos ceļojumos par Krieviju. Kā stāsta viņa paziņa, "ir viegli iedomāties to, kā Ivans staigājis pa mežu un izdomājis izmēģināt laimi, pieķēdējot sevi pie koka un aizmetot prom atslēgu".