foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: nofilmēts mirklis, kad policisti Kraistčērčā aiztur mošeju šāvēju
Policisti aiztur šāvēju.
Pasaulē
2019. gada 15. marts, 09:47

VIDEO: nofilmēts mirklis, kad policisti Kraistčērčā aiztur mošeju šāvēju

Jauns.lv

Kāds autovadītājs Jaunzēlandes pilsētā Kraistčērčā kļuvis par aculiecinieku policijas operācijai, kurā tika aizturēts ekstrēmists, kurš bija sarīkojis šaušanu divās mošejās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video redzams auto, kuru taranējusi policistu patruļa. Netālu no tās atrodas trīs bruņoti policisti, kuri pa ietvi velk aizdomās turamo. Apkārtnē vērojami vairāki policisti, kuri steidz apturēt automašīnas, kas brauc aizturētā vīrieša virzienā.

foto: Ekrānuzņēmums
Policisti aiztur šāvēju.

Jau ziņots, ka Kraistčērčas pilsētā, Jaunzēlandē, piektdien apšaudēs divās mošejās lūgšanu laikā nogalināti 40 cilvēki, paziņojusi Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna.

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons paziņoja, ka šāvējs vienā no mošejām bijis labējā spārna ekstrēmists ar Austrālijas pilsonību.

Apšaudē Jaunzēlandes mošejā daudzi nogalinātie

Kraistčērčas pilsētā, Jaunzēlandē, piektdien apšaudēs divās mošejās lūgšanu laikā nogalināti 49 cilvēki.

gallery icon
45

Pēc viņa teiktā, apšaudi Kraistčērčā veicis "ekstrēmists, labējā spārna vardarbīgs terorists", kurš dzimis Austrālijā. Viņš atteicās sniegt sīkākas detaļas, norādot, ka izmeklēšanu vada Jaunzēlandes varasiestādes.

Viena apšaude notikusi Kraistčērčas centra mošejā "Masjid al Noor", bet otra - Kraistčērčas Linvudas rajona mošejā.

Kā pavēstīja Ārderna, "Masjid al Noor" mošejā nogalināti 30 cilvēki, bet Linvidas rajona mošejā - vēl desmit. Vairāk nekā 20 cilvēki guvuši nopietnus ievainojumus.

Policija aizturējusi četrus aizdomās turamos - trīs vīriešus un vienu sievieti, pavēstīja policijas komisārs Maiks Bušs. Viens no aizturētajiem ir šāvējs.

Aizturot aizdomās turamos, policija izrādījusi lielu drosmi, viņš piebilda.

"Pie transporta līdzekļiem, kas tika apturēti, bija piestiprināti vairāki pašdarināti spridzekļi," sacīja Bušs.

Ārderna pavēstīja, ka aizturētie aizdomās turamie nav bijuši drošības dienestu novērojamo cilvēku sarakstos.

Tīmeklī izplatīts šaušalīgs traģisko notikumu video, norādīja policija, mudinot saiti uz video tīmekļa vietni neizplatīt. Tās pašas personas vārdā, kas izlikusi video, sociālajos medijos izplatīts arī garš radikāli labējs manifests. Tā ievietotājs apgalvo, ka ir 28 gadus vecs austrālietis no strādnieku šķiras ģimenes. Izliktajā video no pirmās personas skata punkta redzams, kā viņš piebrauc pie vienas mošejas, ieiet tajā un sāk apšaut cilvēkus.

Viņš arī uzņēmies atbildību par apšaudi, paziņojot, ka ieradies Jaunzēlandē ar vienu mērķi - lai izplānotu un trenētos uzbrukumam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Austrālijas policija identificējusi šāvēju - tas ir 28 gadus vecs Austrālijas pilsonis Brentons Tarants.

Sakarā ar notikušo Jaunzēlandē drošības draudu līmenis paaugstināts līdz "augstam".