foto: Myspace.com
Komā guļošās sievietes izvarotājs bijis kaismīgs kristietis un 4 bērnu tēvs, kurš dziedājis gospeļus
2008.gadā Sazerlends kopā ar savu māsu izdevis kristīgā repa albumu.
Pasaulē
2019. gada 24. janvāris, 13:04

Komā guļošās sievietes izvarotājs bijis kaismīgs kristietis un 4 bērnu tēvs, kurš dziedājis gospeļus

Jauns.lv

Par 14 gadus komā guļošas sievietes izvarošanu Arizonā arestētais mediķis Neitans Sazerlends (36) bijis kristietis un gospeļu dziedātājs vietējā baznīcā. Viņš apcietināts pēc tam, kad viņa DNS sakritis ar veģetatīvā stāvoklī esošās sievietes jaundzimušā dēla DNS, ziņo "The Daily Mail".

No Haiti nākušais vīrietis bērnībā uzaudzis bez vecākiem, jo bijis bārenis. Kopā ar māsu Sazerlends ASV nonācis 1989.gadā, kad Neitanam bija septiņi, bet viņa māsai četri gadi. 2008.gadā abi izdevuši kristīgā repa albumu.

foto: Myspace.com
2008.gadā Sazerlends kopā ar savu māsu izdevis kristīgā repa albumu.

"Mani vecāki Haiti izšķīrās un māte nespēja par mums parūpēties, tāpēc atdeva mūs bāreņu namam," 2011.gadā par sevi stāstījis apcietinātais vīrietis, kurš slimīcā strādājis medmāsas profesijā. "Tā bija liela svētība, ja tu dienā dabūji kaut bļodiņu ar rīsiem." 

foto: Myspace.com
2008.gadā Sazerlends kopā ar savu māsu izdevis kristīgā repa albumu.

Bijušie kaimiņi vīrieti raksturo kā ļoti klusu ģimenes cilvēku. Bieži vien viņš pārmijis pāris vārdus ar kaimiņiem, stāstot, cik ļoti viņam patīk darbs medicīnā. Par izvarošanu apcietinātais vīrietis iepriekš ir bijis precējies, turklāt izšķīries vien pērn, 28.decembrī - tikai dienu pirms komā esošā sieviete dzemdēja Sazerlenda bērnu. Zināms, ka vīrietim no iepriekšējās laulības ir vēl četri bērni. 

foto: Myspace.com
2008.gadā Sazerlends kopā ar savu māsu izdevis kristīgā repa albumu.

36 gadus vecais kristietis kopā ar savu māsu savulaik devies tūrē pa Fīniksu, prezentējot kristīgos gospeļus. Grupas nosaukums bijis "SLEEPLESSSOLJAZ".

Citās domās par medicīnas darbinieku ir viņa kolēģe Eleonora Rigersa. Viņa stāsta, ka pēc notikušā bijusi emocionālo sagrauta: "Es raudāju. Es vienkārši raudāju un raudāju. Es uzskatu, ka viņš ir mērglis. Viņš ir zemiskākais cilvēks, kādu varu iedomāties, turklāt es uzskatīju viņu par draugu." Rigersa baidās, vai vēl kāds pacients nav piedzīvojis vardarbību no Sazerlenda puses, jo slimnīcā esot vēl vairākas pacientes, kuras nespēj verbāli sazināties. Sieviete atklāj, ka katru nakti kopā ar apcietināto gājusi 15 minūšu apgaitā un viņai ir aizdomas, ka tajā laikā arī varētu būt pastrādāti noziegumi.

foto: AFP/Scanpix
Par 14 gadus komā guļošas sievietes izvarošanu Arizonā arestēts mediķis Neitans Sazerlends.

Sazerlends savu vainu policijā noliedz un pašreiz tiek paturēts apcietinājumā līdz nākamajai tiesas sēdei, kura notiks 30.janvārī. Pret vīrieti iespējams iemainīt drošības naudu, kuras apmērs ir pusmiljons ASV dolāru. Apcietinātā advokāts Deivids Gregans stāsta, ka nav tiešu pierādījumu, ka viņa klients būtu vainojams noziedzīgā nodarījumā neskatoties uz to, ka tikušas veiktas DNS analīzes. Sazerlends nav iepriekš sodīts. Arī "Hacienda HealthCare" medicīnas iestādē apgalvots, ka pirms vīrieša pieņemšanas darbā rūpīgi pārbaudīta viņa vēsture.

foto: Myspace.com
2008.gadā Sazerlends kopā ar savu māsu izdevis kristīgā repa albumu.

"Katrs slimnīcā strādājošais ir šokēts un satraukts par domu vien, ka kāds no licencētajiem darbiniekiem spējis nodarīt šādu kaitējumu pacientam," teikts slimnīcas paziņojumā. "Mēs vēlreiz atvainojamies un izsakām dziļāko līdzjūtību pacientei un viņas tuviniekiem, darbiniekiem un mūsu sadarbības partneriem."

Jau ziņots, ka Arizonas štata "Hacienda HealthCare" slimnīcā kāda sieviete, kura 14 gadus atrodas komā, pērnā gada 29.decembrī pasaulē laidusi dēlu. 

foto: AP/Scanpix
"Hacienda HealthCare" slimnīcā kāda sieviete, kura 14 gadus atrodas komā, pērnā gada 29.decembrī pasaulē laidusi dēlu. 

Pēc notikušā policija veikusi DNS analīzes visiem slimnīcā strādājošajiem vīriešiem. Fīniksas policijas pārstāvis Tomijs Tomsons atklāj, ka Sazerlends savu DNS materiālu nav nodevis brīvprātīgi un tam bijis nepieciešams rīkojums.

Apcietinātais bijis licencēta medmāsa, un viņa pienākums bijis aprūpēt komā esošo pacienti. Aprūpes laikā arī noticis izvarošanas gadījums. Viņš slimnīcā strādājis kopš 2011.gada un izmeklēšanas procesā tiks skaidrots, vai viņš nav atbildīgs par vēl kādiem noziegumiem.

foto: AP/Scanpix
Fīniksas policijas pārstāvji ziņo par izmeklēšanas gaitu.

Jau ziņots, ka gada sākumā sabiedrību satrauca šokējošs atgadījums Arizonā, ASV. Pārdesmit gadus komā esoša sieviete dzemdējusi dēlu. Mediķi nenojauta, ka sieviete ir stāvoklī, līdz viņai sākās dzemdības. Zīdainis atdots aprūpē komā guļošās pacientes ģimenei. "Ģimene vēlētos, lai paziņoju, ka zēns tiks pienācīgi aprūpēts," ziņo ģimenes advokāts.

Cietušās ģimene atklājusi, ka sieviete ir invalīde un bērnībā piedzīvoto lēkmju dēļ atrodas teju veģetatīvā stāvoklī. Viņa spēj reaģēt uz skaņām un veikt ierobežotas kustības. "Viņa ir tāds pats cilvēks, kā pārējie, tikai ar garīgās attīstības traucējumiem. Viņai ir jūtas un viņa spēj reaģēt uz cilvēkiem, sevišķi uz viņas ģimeni," stāsta advokāts.

Notikušā dēļ no amata akāpies "Hacienda Healthcare" vadītājs Bils Timonss.

Tēmas