1dienas
19stundas
34minūtes
40sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Krievs ar sievu un bērniem "ceļo" pa Eiropu ar miljonu eiro vērtu narkotiku kravu
foto: REUTERS
Pasaulē

Krievs ar sievu un bērniem "ceļo" pa Eiropu ar miljonu eiro vērtu narkotiku kravu

LETA

Lietuvas muitnieki kāda Krievijas pilsoņa automašīnā atraduši vairāk nekā simts kilogramu hašiša.

Krievs ar sievu un bērniem "ceļo" pa Eiropu ar mil...

Lietuvas Muitas krimināldienesta Kauņas teritoriālās vienības patruļa Krievijas pilsoņa automašīnu "Cadillac CTS" apturēja vēlā pagājušās ceturtdienas vakarā netālu no bijušā Kalvarijas robežkontroles punkta.

Autovadītājs apgalvoja, ka kopā ar sievu un diviem maziem bērniem apceļo Eiropu, taču viņa izturēšanās muitniekiem šķita aizdomīga, tādēļ automašīnu tika nolemts rūpīgi pārbaudīt ar Ķībartu posteņa mobilo rentgena kontroles sistēmu.

Aizdomas izrādījās pamatotas - pārbaudē atklājās, ka zem mašīnas grīdas un sliekšņiem ierīkotas slēptuves, no kurām pēc demontāžas darbiem visas nakts garumā tika izņemti kopumā 106 kilogrami hašiša. Šo narkotiku vērtība melnā tirgus cenās sasniedz aptuveni miljonu eiro.

Krievijas pilsonis, kurš oficiāli nekur nestrādā, bet saskaņā ar viņa paša teikto vienkārši palīdz sievai audzināt bērnus, diezgan juceklīgi centās paskaidrot, no kurienes viņa automašīnā varēja gadīties narkotikas.

Autovadītājs aizturēts, vēlāk ar tiesas lēmumu viņam noteikts apcietinājums uz diviem mēnešiem.

Muitas krimināldienestā sākta pirmstiesas izmeklēšana par narkotiku kontrabandu un ļoti liela narkotiku daudzuma glabāšanu. Izmeklēšanu vada Kauņas apgabala prokuratūra.