foto: Ekrānuzņēmums
Ielūgumu uz karaliskajām kāzām saņēmusi 12 gadus vecā Amēlija, kura izdzīvoja Mančestras teroraktā
Amēlija Tomsone sākotnēji domājusi, ka viņu izjoko.
Pasaulē
2018. gada 12. aprīlis, 10:11

Ielūgumu uz karaliskajām kāzām saņēmusi 12 gadus vecā Amēlija, kura izdzīvoja Mančestras teroraktā

Jauns.lv

12 gadus vecā Amēlija Tomsone, kura izdzīvoja pagājušā gada Mančestras koncerta teroraktā, saņēmusi ielūgumu uz nākamajā mēnesī plānotajām Lielbritānijas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzām, kas tiks rīkotas Vindzoras pilī.

Amēlija atklāja, ka viņa bijusi "mēma", kad viņa uzzinājusi, ka uzaicināta uz karaliskajām kāzām. Meitene stāstīja, ka sākotnēji domājusi, ka viņu izjoko, bet drīz vien sapratusi, ka tas ir patiess uzaicinājums.

foto: Ekrānuzņēmums
Amēlija Tomsone sākotnēji domājusi, ka viņu izjoko.

Viesu vidū, kas ielūgti uz Lielbritānijas prinča Harija un amerikāņu aktrises Meganas Mārklas kāzām, nav politiķu un pasaules līderu.

"Ir pieņemts lēmums, ka [šīm kāzām] politisko līderu - kā Apvienotās Karalistes, tā starptautisko - oficiāls saraksts nav nepieciešams," teikts Kensingtonas pils paziņojumā.

Princis Harijs un Megana Mārkla saderinājušies

Meganas Mārklas pirkstā mirdz saderināšanās gredzens, kura dizainu veidojis princis Harijs pats. Savukārt tā tapšanā izmantoti briljanti no princeses Diānas ...

gallery icon

Tas nozīmē, ka 600 viesu vidū, kas 19.maijā ielūgti uz ceremoniju Vindzoras pils Jura kapelā, nav nedz ASV prezidenta Donalda Trampa, nedz Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas.

Lēmums pieņemts pēc karaļnama pārstāvju konsultācijām ar valdību.

Arī ASV eksprezidents Baraks Obama ar kundzi kāzas neapmeklēs, apliecināja avots, kuram ir zināms viesu saraksts.

Nav zināms, cik daudzi citu Eiropas karaļnamu pārstāvji ielūgti uz kāzām un cik daudzi Mārklas Holivudas draugi un kolēģi piedalīsies svinībās.

Lielbritānijas prinča Harija un amerikāņu aktrises Meganas Mārklas kāzu dienā 19.maijā Vindzorā, uz rietumiem no Londonas, gaida ierodamies vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Princis Harijs un Mārkla laulāsies Jura kapelā karalienes Elizabetes II Vindzoras rezidencē.

Plānots, ka Mārkla pirms kāzām pieņems anglikānismu un saņems Lielbritānijas pilsonību. Viņa arī atteiksies no dalības savā starptautiskajā labdarības kampaņā.

Terorists Salmans Abedi pagājušā gada 22.maijā uzspridzinājās Arianas Grandes koncerta izskaņā Mančestras Arēnā. Teroraktā dzīvību zaudēja 22 cilvēki un vairāk nekā 200 tika ievainoti.

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon