Pasaulē
2017. gada 10. novembris, 12:14

Zadornovs vēl nav apglabāts, bet jau skaita viņa naudu. Bibliotēka Rīgā, māja Jūrmalā, dzīvoklis Maskavā

Kasjauns.lv

Krievu satīriķis Mihails Zadornovs vēl nav guldīts zemes klēpī, taču presē sākta viņa bagātības skaitīšana un mantojuma apmēru aplēšana.

Kaimiņvalsts prese raksta, ka Zadornovs bijis viens no vislabāk apmaksātajiem "vieglā žanra" māksliniekiem. Rīkotāji stāsta, ka par vienu uzstāšanos viņš saņēma līdz pat 35 tūkstošiem eiro, kamēr, piemēram, slavenais Maksims Galkins pelna par 5 tūkstošiem mazāk. Līdz ar to mediji secinājuši, ka finansiālu grūtību Zadornovam nebija.

Kā piemēru tam, ka viņš ir nodrošināts, portāls "dni.ru" norāda uz 2009. gadā Rīgā atklātu bibliotēku ar Mihaila tēva Nikolaja Zadornova vārdu nosaukumā. Gadu vēlāk satīriķis kādā Krievijas ciemā atklāja Aleksandra Puškina auklei Arinai Rodionovai veltītu pieminekli, kura radīšanu viņš apmaksāja no savas kabatas.

Krievu satīriķis Mihails Zadornovs

Fotogrāfijas no satīriķa Mihaila Zadornova bloga.

gallery icon
44

Arī īpašumi viņam bijuši visai iespaidīgi. 1993. gadā Zadornovs saņēmis dzīvokli "nomenklatūras namā", kurā mīt un mituši augsti ierēdņi. Kaimiņos Oseņņaja ielā viņam dzīvoja Krievijas eksprezidents Boriss Jeļcins, politiķis Viktors Černomirdins, dažādus augstus politiskus amatus ieņēmušais Aleksandrs Koržakovs un citi. Šis divistabu dzīvoklis vien maksājot 20 miljonus rubļu (289 559 eiro).

Tāpat satīriķim Piemaskavā pieder vasarnīca, kas, saskaņā ar aplēsēm, maksājot 40 līdz 60 miljonus rubļu.

Krievijas mediji atgādina, ka satīriķim ir arī īpašums Latvijas kūrortpilsētā Jūrmalā, kur kādreiz dzīvoja viņa tēvs. Šis viņa nams varētu būt 15 miljonus rubļu vērts.

Jau vēstīts, ka 69 gadu vecumā miris krievu satīriķis Mihails Zadornovs, kuram pērn rudenī diagnosticēts smadzeņu vēzis.

Šogad jūnijā Zadornovs atteicās no ārstēšanas procedūrām, paziņojot, ka tām nav jēgas, un ka viņš labāk atradīsies starp tuviniekiem, nevis ārstniecības iestādē.

Zadornovs bija viens no populārākajiem krievu satīriķiem. Viņš dzimis 1948. gadā Jūrmalā.