Ģimene atzīmē Mančestras terorakta jaunākā upura dzimšanas dienu: Safijai būtu palikuši 9 gadi
Pasaulē
2017. gada 4. jūlijs, 16:22

Ģimene atzīmē Mančestras terorakta jaunākā upura dzimšanas dienu: Safijai būtu palikuši 9 gadi

Kasjauns.lv

Mančestras teroraktā bojāgājusī Safija Rūsosa šodien svinētu savu 9. dzimšanas dienu. Meitenīte mira no vairākiem ievainojumiem, kurus viņa guva Ariandas Grandes koncertā 22. maijā, kad Salmans Abedi sarīkoja teroraktu.

Meitenītes tēvs Endrjū Rūsoss raidorganizācijai BBC pastāstīja, ka viņa ģimene "zaudējusi visu", kad tika nogalināta mazā Safija: "Mēs zaudējām visu, kas mums bija. Dzīve vairs nebūs tāda kā iepriekš."

foto: Ekrānuzņēmums
Safijas ģimene atzīmē mirušās meitenītes 9. dzimšanas dienu.

Tēvs nevēlējās, lai meitenītes dzimšanas diena paietu nepamanīta. "Mēs nevēlējāmies palaist garām viņas dzimšanas dienu. Safijai patika būt uzmanības centrā, un es vēlējos atzīmēt meitas dzimšanas dienu."

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon

Safija koncertā bija kopā ar savu mammu Līzu Rūsosu un vecāko māsu Ešliju Bromviču. 8 gadus vecā meitenīte bija liela Arianas Grandes fane un bija sajūsmināta, ka dodas uz sava lka koncertu.

Bromviča, kura sprādziena vilnī tika nomesta uz zemes par Safiju neslēpa: "Viņa bija apsēsta ar Arianu Grandi, tāpēc, lai redzētu, cik viņa ir laimīga es devos līdzi. Viņa bija tik laimīga un sajūsmināta visa vakara garumā."

Meitenītes vecāki stāsta: "Jūs nevarējāt iziet sabiedrībā kopā ar Safiju bez jautrības. Viņa sapņoja par šo koncertu. Tas viņai bija viss, mēs viņai uzdāvinājām biļetes uz Ziemassvētkiem."

Mančestra piemin terorakta upurus

CIlvēki otrdienas vakarā pulcējās Mančestrā, Alberta laukumā, lai pieminētu 22 bojāgājušos cilvēkus spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotajā eksplozijā pirmdienas vakarā pēc amerikāņu ...

gallery icon

"Viņa skaitīja dienas, sekundes, tik ļoti viņa gaidīja Grandes koncertu. Viņa dziedāja un dejoja katras dziesmas brīdī," turpina ģimene.

Endrjū aprakstīja savu sievu kā "karavīru", kas mērķtiecīgi cīnās un atgūst veselību.

Lai gan viņš baidījās paziņot, ka Safija ir mirusi, tēvs atcerējās, ka brīdī, kad sieva atguva samaņu, viņa jau nojautusi par notikušo. "Viņa paskatījās uz mani un teica: "Viņa ir aizgājusi, vai ne?" atceras Endrjū.

Safijas māte pēc terorakta bija kritiskā stāvoklī, taču šobrīd viņas veselībai briesmas vairs nedraud. 48 gadus vecā sieviete uz Arianas Grandes koncertu devās ar divām savām meitām, no kurām jaunākā gāja bojā.

Safijas māte pārcieta divas operācijas. Ģimenes draugs Maiks Svonsons pastāstīja, ka Līza ir pie samaņas un apzinās notikušo.

Britu mediji vēstī, ka Līzas un viņas vecākās meitas Ešlijas veselības stāvoklim rūpīgi seko līdzi daudzi tautieši, kuri uz Rūsosas ģimenes vadīto ēstuvi nesa ziedus, balonus un laba vēlējumus.

Jau vēstīts, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".