foto: REUTERS
Londona pēc šaušalīgā terorakta: cilvēku rīcība, palīdzot viens otram, patiesi aizkustina
Londona sēro par notikušajiem uzbrukumiem.
Pasaulē
2017. gada 4. jūnijs, 19:15

Londona pēc šaušalīgā terorakta: cilvēku rīcība, palīdzot viens otram, patiesi aizkustina

Kasjauns.lv

Šausminošie notikumi Londonā, kur teroristu uzbrukumā miruši trīs cilvēki, bet vēl 48 guvuši ievainojumus, atkal pierādīja, cik vienoti ir briti, saskaroties ar nelaimi. BBC vēstī, ka cilvēki palīdz viens otram, cik vien tas ir viņu spēkos. 

Teroraktu virkne Londonas centrā

gallery icon
77

Pēc terorakta sociālajos tīklos izplatīta mirkļbirka #SofaForLondons (burtiski "Dīvāns Londonai"), piedāvājot cilvēkiem naktsmājas. Savukārt taksometru vadītāji, pilsētā pieaugot panikai, cilvēkus izvadāja bez maksas. Policijas operāciju norobežojumu dēļ cilvēki, kuri netika mājās, nakšņoja bāros, viesnīcās, ofisos un reliģiska rakstura ēkās. 

Tie, kuri bija gatavi izguldīt cilvēkus, kas netiek mājās, par to vēstīja sociālajos tīklos, piedāvājot tēju, uzkodas, sarunas un vietu uz dīvāna. 

Piemēram, bārā "Royal Oak", kas atrodas netālu no notikuma vietas, nakšņoja aptuveni 150 cilvēki, kuriem tonakt nebija, kurp doties. "Ielas bija cilvēku pilnas, cilvēki bija evakuēti no apkārtējām viesnīcām un daudziem vienkārši nebija iespējas tikt mājās, tāpēc mēs viņus pasaucām pie sevis, stāstīja bārmenis Radeks Malis. Viņš stāstīja, ka nakšņojošo vidū bija pat ģimenes ar bērniem, cilvēki bijuši šokā, daudzi nemaz nemācēja runāt angliski, jo bija ieradušies no ārzemēm paviesoties Londonā. 

Naktsmājas bēdās nonākušie varēja rast arī baznīcās, mošejās, tempļos un sikhu svētnīcās. 

Kā zināms, arī pēc terorakta Mančestrā briti pierādīja, ka nelaimē spēj būt pašaizliedzīgi un dāsni, kad runa ir par nelaimi. 

Jānorāda, ka naktī uz svētdienu notikušajā teroraktā Londonā miruši 7 cilvēki, bet ievainoti 48 cilvēki, no kuriem 21 atrodas kritiskā stāvoklī, paziņojušas varasiestādes.

Ievainoto vidū ir arī Francijas, Austrālijas un Spānijas pilsoņi, bet bojāgājušo vidū - viens kanādietis, svētdien apstiprināja Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

Laikraksts "New Zealand Herald" ziņo, ka ievainots arī viens jaunzēlandietis.

Kā vēstīts, Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā sestdienas vakarā notika divi terorisma incidenti.

Uzbrukuma sākumā uz Londonas tilta mikroautobuss sabrauca gājējus. Pēc tam no mikroautobusa izlēca trīs vīrieši, kas iebruka tirgū "Borough Market" šī tilta dienvidu galā un tur sadūra cilvēkus. Policija apturēja teroristus, viņus nošaujot.

Aizdomās par saistību ar šo teroraktu, Londonā aizturēti 12 cilvēki.